Vepřovou panenku očistíme a podélně nakrojíme tak, aby vznikl plát masa. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe šunkou, posypeme strouhaným sýrem. Na sýr položíme dva kusy chřestu a vše svineme do původního tvaru panenky.
Bílý toastový chléb zbavíme kůrek a rozložíme na potravinářskou folii tak, aby se okraje asi 2 mm překrývaly. Chleba lehce zvlhčíme, opět překryjeme folií a pomocí válečku rozválíme na plát. Pro každou panenku si připravíme jeden plát, do kterého pomocí folie maso svineme a necháme asi 10 minut odležet.
Plněné panenky ze všech stran opečeme na oleji, pak je přendáme do pekáčku a v troubě předehřáté na 180 °C ještě asi 20 minut dopékáme.
Plněnou vepřovou panenku nakrájíme na porce a podáváme s přílohou podle vlastní chuti. Výborně chutná se šťouchaným bramborem a zeleninovým salátem.