Quinou uvaříme v zeleninovém vývaru. Lilky rozpůlíme, jemně nařežeme nožem, osolíme a opepříme. Necháme chvíli vypotit.
Teď si připravíme omáčku z paprik: papriky pokapeme olivovým olejem a předem upečeme v troubě na 200 °C, dokud slupka nezčerná. Pak zabalíme do alobalu, aby se papriky spařily, slupku odstraníme a zbytek necháme zchladit.
V pánvi rozehřejeme olivový olej, orestujeme na něm cibuli a potom přidáme nakrájený česnek. Na závěr vmícháme pečené papriky a rozmarýn, opepříme, osolíme a necháme chvíli povařit. Směs přendáme do misky a rozmixujeme. Dosolíme a dopepříme.
Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme lilek z obou stran a přidáme nakrájená rajčata, která jsme předem spařili a zbavili slupky. Pak přisypeme bazalku. Uvařenou quinou osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a vmícháme nakrájenou petrželku, mrkev a zbytek spařených rajčat.
Quinou nandáme na talíř, přidáme orestované lilky s rajčátky, omáčku z paprik a ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!