Jednoduchý osvěžující salát. Nejlepší, když člověka honí mlsná.
1 stroužek | česnek |
1 špetka | sůl |
2 ks | rajče |
100 g | rukola |
1 špetka | pepř |
4 ks | jarní cibulka |
1 kelímek | tučný bílý jogurt |
Lístky rukoly omyjeme vlažnou vodou a dáme do mísy. Nakrájíme si rajčata na malé kostičky. Totéž provedeme i s jarními cibulkami (tmavě zelený konec doporučuji odstranit). Vše smícháme v míse. Do malé mističky dáme tučný bílý jogurt (je možné také použít zakysanou smetanu), do něj přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Dobře promícháme a přidáme k zelenině. Vše ještě jednou promícháme a salát je hotov. Rukolový salát s kousky rajčátek doporučuji podávat s tmavým pečivem.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Odlehčete jídelníček: Zelenina jako hlavní surovina
Nemusíte být nutně vegetariánem, abyste do jídelníčku častěji vpustili zeleninu - pro silnější imunitu i dobrý pocit, že děláte něco pro své zdraví. Navíc při přípravě těchto hlavních chodů ušetříte, protože spotřebujete zbytky surovin z lednice i spíže, přitom nasytíte celou rodinu.
autor Hanulina
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena