Začneme přílohou. Do hrnce dáme 4 hrnky vody, kterou osolíme a dovedeme k varu. Do vroucí vody vložíme cibuli se zapíchaným hřebíčkem (na ovonění rýže, stačí 4 ks). Poté přidáme do kastrolu 2 hrnky jasmínové rýže a za stálého míchání ji vaříme, dokud neabsorbuje všechnu vodu. Až se tak stane, odstavíme rýži stranou, vyjmeme cibuli s hřebíčky a v sítu ji propláchneme vodou. Takto upravenou ji dáme do větší zapékací nádoby.
Pokračujeme přípravou zeleniny. Fazolové a hrachové lusky ponoříme do hrnce s vodou. Uvedeme do mírného varu, přidáme 1/2 lžíce soli, 2 lžíce cukru, cca 10 kuliček černého pepře, 3 lístky bobkového listu a nakonec italské bylinky. Promícháme a necháme 10 - 15 minut probublávat. Ne prudce vařit, rozvařila by se! Slijeme přes síto, zbavíme černého pepře a bobkového listu a přidáme do zapékací nádoby k rýži.
K obsahu do zapékací nádoby ještě přidáme konzervu oblíbené sterilované zeleniny (já vybral hrášek s mrkví), promícháme, dochutíme cukrem, solí a italskými bylinkami. Nakonec poklademe plátky eidamu. Přichystanou rýži se zeleninou pečeme v troubě 15 minut na 200 °C.
Rýži zapečenou se zeleninou servírujeme s kečupem a malým množstvím čerstvé zeleninové oblohy. Já využil carvingového kurzu k vytvoření ozdoby.