Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky dáme do mísy a začneme šlehat. Jakmile se začne tvořit sníh, přidáme cukr a šleháme do úplného zhoustnutí, až vznikne nám cukrová pěna. Do pěny zašleháme žloutky společně s olejem. Jako poslední přimícháme mouku s kakaem. Těsto rozdělíme na půlku.
Půlku těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy, já použila střední plech. Je dobré nalévat těsto směrem od krajů do středu, aby se nám uprostřed netvořil kopeček. Druhou půlku těsta nalijeme na druhý plech. Pokud máme horkovzdušnou troubu, můžeme péct oba plechy najednou. Po upečení necháme pláty vychladnout.
Mezitím si připravíme náplň. Jednoduše smícháme vše dohromady - med, sirup, rozemleté piškoty, změklé máslo, jemný třtinový cukr, mleté ořechy, rum a kakao. Náplň je ještě lepší, přidáme-li zbytky těst z nepečeného cukroví, nadrobené pečené cukroví, marmeládu či krémy. Prostě všechno, co doma najdeme po pečení cukroví. Vznikne nám tak těsto jako na pravé punčové koule.
Náplň rozetřeme na první plát potřený marmeládou a přikryjeme druhým plátem těsta, který jsme také potřeli tenkou vrstvou marmelády. Připravené řezy překryjeme utěrkou a zatížíme třeba balíky mouky či cukru, aby se nám vše pěkně spojilo. Necháme v chladu odpočinout pár hodin. Na závěr můžeme řezy s punčovou náplní
dozdobit našlehanou pařížskou šlehačkou se ztužovačem, nugátovým krémem, marmeládou apod.
Řezy s punčovou náplní podáváme ke kávě, capuccinu nebo samotné. Chutnají výborně a dost zasytí.