těsto | ||
---|---|---|
120 g | cukr | |
1 špetka | sůl | |
200 g | máslo | |
300 g | ricotta | |
1 balíček | sušené droždí | |
300 g | hladká mouka 00 | |
náplň | ||
marmeláda | ||
na potření | ||
žloutek | ||
na ozdobu | ||
cukr moučka |
Měkké máslo dobře zpracujeme s ricottou a cukrem. Mouku prosejeme, přidáme špetku soli a balíček sušeného droždí. Do středu mouky přidáme našlehanou ricottu, prohněteme a vytvoříme kouli, kterou necháme hodinu odpočinout. Na posypaném vále těsto vyválíme na výšku asi 1,2 cm a tvoříme čtverečky asi 10 x 10 cm. Na každý kousek těsta dáme dvě lžičky marmelády a uzavřeme. Okraje dobře přitiskneme. Ricottové šátečky s marmeládou položíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme stát 20 minut. Poté je potřeme žloutkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut. Upečené ricottové šátečky s marmeládou posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
8 skvělých receptů z listového těsta nasladko i naslano
V dnešním článku se zaměříme na listové těsto a jeho tvárnost. Pokud při pečení sáhneme po hotovém listovém těstě, příprava moučníků, dezertů i slaných chuťovek z listového těsta je opravdu hračka. Výsledek se nedá zkazit a je rychlou volbou pro nečekané návštěvy.
Autor:null
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena