Čokoládu nalámeme do kastrůlku, přidáme máslo a kávu rozpuštěnou ve 120 ml vroucí vody. Prohříváme, až se čokoláda a máslo rozpustí, ale nezahříváme příliš.
V míse smícháme mouku, prášek, sodu, cukr a kakao tak, aby ve směsi nebyly žádné žmolky.
V jiné misce smícháme vejce s podmáslím (podmáslí lze nahradit kysanou smetanou nebo bílým jogurtem). Je to asi 5 lžic.
Potom do mísy k mouce přidáme čokoládovou směs a vejce s podmáslím a vymícháme dohladka.
Vlijeme do dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě 1,5 hodiny. Normální trouba by měla být vyhřátá na 160 °C, horkovzdušná na 140 °C.
Připravíme si krém: Čokoládu na polevu dáme do misky. V kastrůlku zahřejeme smetanu s cukrem k bodu varu, přelijeme přes čokoládu a promícháme dohladka. Necháme malinko zchladnout, aby mírně ztuhla.
Čokoládový dort vyklopíme a necháme vychladnout minimálně 1 hodinu. Pak korpus rozkrojíme, namažeme krémem a pláty spojíme dohromady. Potom pomažeme celý zbytek dortu krémem a ozdobíme třeba čokoládovými hoblinkami - naškrábeme škrabkou vychlazenou čokoládu nebo zdobíme podle vlastní fantazie.
Super čokoládový dort dobře vychladíme a podáváme. Je výborný hlavně pro milovníky čokolády.
Do těsta i krému použijeme kvalitní čokoládu s více než 60 % kakaa.