Kuřecí stehna omyjeme a nařežeme, aby se rychleji uvařily. Větší mrkve a petržel oškrábeme a nakrájíme na větší díly. Střední cibuli nakrájíme na jemno. Do většího hrnce vložíme stehna, díly mrkve a petržele, nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, bujon, pepř, ocet a kmín, poté vše zalijeme vodou a dáme vařit.
Jakmile je maso uvařené, vyjmeme jej spolu s mrkví a petrželí z hrnce. Vývar přecedíme do jiného hrnce. Maso obereme na větší části, zbavíme se kůže a chrupavek. Mrkev a petržel nastrouháme na jemném struhadle.
Maso a zeleninu nasypeme do přecezeného vývaru a přilijeme smetanu. Poté opatrně vsypáváme mouku do požadované hustoty. Moc nemícháme, aby se maso nerozbilo na jednotlivá vlákna. Podle potřebyomáčku s kuřecím maasem osolíme, opepříme či přidáme ocet.
Smetanovou omáčku s kuřecím masem podáváme optimálně s knedlíkem.