Sójové nudličky uvaříme podle návodu na obalu - vhodíme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 15 minut. Poté sóju scedíme a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Vychladlé sojové nudličky můžeme ještě překrájet na menší kousky.
Mezitím si připravíme zeleninu. Sterilovanou kapii scedíme a necháme okapat. Mražený zelený hrášek spaříme vroucí vodou. Cibulku s natí očistíme a nakrájíme.
V hluboké pánvi rozpálíme olivový olej a vhodíme cibulku, kterou orestujeme. Pak přidáme sojové nudličky a opět orestujeme. Vlijeme nakládaná krájená rajčata, neměla by být v pokrmu téměř znát. Sójovou čínu necháme asi 5 minut probublávat a současně dochucujeme bylinkami, solí a sojovou omáčkou. Nakonec přidáme kapii a hrášek, promícháme a 2 - 3 minuty necháváme prohřívat. Výsledkem by měla být sojová čína téměř bez šťávy.
Sójovou čínu s rajčaty ihned podáváme, vhodnou přílohou jsou hranolky, rýže a pečivo.