Lahodný jablečný koláč s vrstvou bílkového sněhu. Osvědčený recept na chuťově zajímavý moučník.
podle chuti | |
---|---|
cukr | |
citronová kůra | |
těsto | |
0.5 hrnku | olej |
4 ks | žloutek |
0.5 hrnku | mléko |
1 hrnek | cukr krupice |
1 hrnek | hladká mouka |
0.5 ks | citronová kůra |
1 hrnek | polohrubá mouka |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
náplň 1 | |
4 ks | jablko |
1 špetka | skořice mletá |
poleva | |
4 ks | bílek |
0.25 hrnku | ořechy |
0.25 hrnku | cukr moučka |
podle potřeby | |
tuk na vymazání | |
mouka na vysypání | |
náplň 2 | |
2 ks | měkký tvaroh |
Ze 4 vajec oddělíme bílky a ušleháme z nich sníh. Do sněhu přidáme asi 1/4 hrnku cukru moučka a asi 1/4 hrnku mletých ořechů. Žloutky ušleháme s hrnkem cukru, potom přidáme olej, mléko, obě mouky, nastrouhanou kůru z půlky citronu, prášek do pečiva a těsto dobře promícháme. Přibližně 3/4 těsta vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Na těsto nastrouháme jablka, posypeme cukrem a skořicí. Na jablečnou vrstvu dáme oslazený tvaroh s nastrouhanou citronovou kůrou. Přelijeme zbytkem těsta a na vrch dáme sněhovou čepici. Koláč pečeme pozvolna s horkovzduchem asi 50 minut při 160 - 170 °C. Tvarohovo-jablečný koláč se sněhovou čepicí po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako vynikající moučník k různým příležitostem.
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl
Křehké, voňavé a plné jablíček - takové jsou domácí štrúdly. Tažené těsto a ovocnou náplň lze připravit podle klasického receptu, ale vyplatí se odhodit strach z novot a těsto třeba zjemnit jogurtem, ozvláštnit pivem a do náplně přidat i jiné suroviny pro zvýraznění chuti.
Tip na víkend: Recept na výborný jablečný koláč krok za krokem
Recept na výborný koláč, se kterým sklidíte úspěch! Jeho základem je křehké máslové těsto, tenké plátky jablek a smetanová omáčka. Naučíme vás ho krok za krokem.
autor macanecek
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena