Těstoviny se směsí z divočáka a zeleniny. Nenáročný recept na zvěřinovou delikatesu.
směs | |
---|---|
3 stroužky | česnek |
1 ks | cibule |
1 ks | mrkev |
1 ks | řapíkatý celer |
400 g | kančí maso |
podle chuti | |
sůl | |
bobkový list | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
máslo | |
rajčatový protlak | |
olivový olej | |
červené víno | |
příloha | |
tagliatelle |
Mrkev, řapíkatý celer, tři stroužky česneku a cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na olivovém oleji dozlatova. Pak směs rozmixujeme. Do hrnce nalijeme olivový olej a orestujeme namleté kančí maso. Ochutíme solí, pepřem a bobkovým listem. Ze začátku bude maso pouštět trochu vody, ta se po chvilce odpaří. K masu přidáme rozmixovanou zeleninu a lžíci protlaku. Zalijeme sklenkou červeného vína a necháme vařit alespoň hodinu a půl. Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny tagliatelle. Do pánvičky dáme prohřát ragú, přimícháme pastu a zjemníme kouskem másla. Tagliatelle s ragú z divočáka naservírujeme do hlubokého talíře a zakápneme olivovým olejem.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena