Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu al dente. Rozehřejeme pánev a vlijeme bílé víno s kapkou vody. Přidáme pečlivě propláchnuté a jemně osolené krevety a na plátky nakrájený česnek. Krevety vaříme ve víně, dokud se víno nezredukuje na 1/3.
Přidáme celá cherry rajčata, občas promícháme. Rajčata budou pěkně měknout, některá i puknou, to je v pořádku. Jakmile se víno v pánvi téměř vyvaří, přidáme nakrájenou čerstvou petržel, klidně celý svazek na asi 2 - 4 porce, a mícháme. Stále máme v pánvi zbytek nevyvařeného vína. Pokud ne, nalijeme tak půl deci vody. Šťáva, která nám v pánvi zbude, bude tak z puklých cherry rajčátek, vody a vína, promíchaná s petrželí. Tu dáme skutečně až úplně nakonec, aby byla dobrá a čerstvá.
Těstoviny smícháme s krevetami a omáčkou. Italové nepoužívají na jídlo z mořských plodů parmazán, já ano. Můžeme přidat i na proužky nakrájená sušená rajčata.