Olivy slijeme a rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky. Pórek očistíme a nakrájíme na proužky nebo kolečka. Připravíme si ostatní suroviny.
Na hluboké pánvi (v kastrolku) rozehřejeme máslo a pórek orestujeme. Trochu osolíme, podlijeme vodou a necháme podusit. Pórek nám změkne. Když je voda z půlky vydušená, přidáme rajčatové pyré, ochutíme tymiánem a přidáme černé olivy. Necháme pár minut probublávat, kdyby se nám omáčka zdála příliš hustá, zředíme trochou vody. Podle chuti ještě rajčatovo-pórkovou omáčku dosolíme.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Do vody, ve které těstoviny vaříme, přidáme lžičku soli a pár kapek olivového oleje. Scedíme a necháme okapat.
Těstoviny rozdělíme na talíře a přelijeme horkou rajčatovo-pórkovou omáčkou. Ihned podáváme.