V misce smícháme zázvor, muškátový oříšek, vanilku a hřebíček. Skořici nepřidáváme, tu použijeme na posypání hotového dezertu. Čokoládu nakrájíme na kostky.
Do pánve nalijeme mléko, přidáme dýňové pyré, koření a ohříváme, dokud nám směs nezačne slabě vřít. Poté odstavíme z plotny. Do základu přidáme bílou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Dýňový koktejl nalijeme do hezké skleničky na whisky.
Teplý dýňový koktejl Auberge de Provence s bílou čokoládou ozdobíme šlehačkou a skořicí. Ihned podáváme. Šlehačku přidáváme až ve chvíli, kdy se dezert servíruje na stůl, jinak se kvůli teplotě čokolády začne roztékat. Pro dekoraci můžeme přidat oplatku a čerstvou mátu.