Snadný recept na rychlý a dobrý oběd nebo večeři. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory a bramborová kaše.
4 plátky | krkovice bez kosti |
zálivka | |
---|---|
2 stroužky | česnek |
100 ml | olivový olej |
0.5 lžičky | citronová kůra |
1 lžíce | citronová šťáva |
2-3 snítky | čerstvá petrželka |
2 ks | jarní cibulka s natí |
2 snítky | čerstvé oregáno |
podle potřeby | |
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Vepřovou krkovičku očistíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, rozložíme na plech a zakapeme olejem. Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Petrželku a lístečky oregana jemně nasekáme. Na zálivku promícháme olej s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou. Nakonec vmícháme nasekanou cibulku, petrželku a oregano. Troubu nastavíme na gril a předehřejeme. Krkovičku grilujeme z obou stran dorůžova. Ještě horké steaky přelijeme zálivkou a vše asi na 3 - 4 minuty zakryjeme, aby všechny chutě prolnuly. Grilovanou vepřovou krkovičku s bylinkami rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Rozpalte gril: Grilujeme 7 dní v týdnu
Léto je sice pomalu u konce, ale pár teplých večerů před sebou určitě ještě máme. A tak jsme pro vás vybrali 7 masových receptů na gril, které stojí za vyzkoušení, a které ještě stihnete.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena