Recept na netradiční vepřovou pečeni plněnou jablky a čerstvou šalvějí, kterou chuťově doplňuje sladkokyselý sos se šalotkou. Pokrm podáváme jako hlavní chod a je vhodný i pro slavnostní příležitosti.
3 ks | šalotka |
2 ks | malé jablko |
1 kg | vepřová krkovice |
6-8 lístků | čerstvá šalvěj |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
2-3 ks | hřebíček |
1-2 ks | bobkový list |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
vývar | |
zálivka | |
2.5 lžíce | med |
2 lžíce | olivový olej na smažení |
80 g | přepuštěné máslo |
100 ml | jablečné Frisco |
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena