Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí maki sushi s tuňákem a okurkou
Albert logoAlbert logo
  • Domácí maki sushi s tuňákem a okurkou
Domácí maki sushi s tuňákem a okurkou

Domácí maki sushi s tuňákem a okurkou

Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Asijská
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Tuňák v plechovce ve vlastní šťávě 1 ks
  • Majonéza 1,5 plž
  • Nori řasy 4 plát.
  • Salátová okurka 2 ks
  • Sushi rýže 400 g
  • Sushi ocet 80 ml
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Sůl 1/2 člž
  • Tuňák v plechovce ve vlastní šťávě 1 ks
  • Majonéza 1,5 plž
  • Nori řasy 4 plát.
  • Salátová okurka 2 ks
  • Sushi rýže 400 g
  • Sushi ocet 80 ml
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Sůl 1/2 člž

Příprava

1
Začněte rýží. Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty.
2
Pak dejte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu.
3
Snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.
4
Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, aby se vše rozpustilo. Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte.
5
Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.
6
A jdeme na samotné sushi. Tuňáka a majonézu smíchejte v misce.
7
Na jeden plát nori, položený na bambusové podložce, pečlivě a rovnoměrně rozvrstvěte ¼ rýže – u jednoho okraje nechte 3 cm volné a potřete je vodou.
8
Na protilehlý okraj dejte ¼ tuňákové směsi a čtvrt okurky pokrájené na špalíky.
9
Pomocí podložky sushii zarolujte.
10
Zopakujte se zbylými ingrediencemi, a pak každou rolku nakrájejte na 4 kolečka.
1
Začněte rýží. Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty.
2
Pak dejte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu.
3
Snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut. Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát.
4
Smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl, aby se vše rozpustilo. Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte.
5
Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.
6
A jdeme na samotné sushi. Tuňáka a majonézu smíchejte v misce.
7
Na jeden plát nori, položený na bambusové podložce, pečlivě a rovnoměrně rozvrstvěte ¼ rýže – u jednoho okraje nechte 3 cm volné a potřete je vodou.
8
Na protilehlý okraj dejte ¼ tuňákové směsi a čtvrt okurky pokrájené na špalíky.
9
Pomocí podložky sushii zarolujte.
10
Zopakujte se zbylými ingrediencemi, a pak každou rolku nakrájejte na 4 kolečka.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.