Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySněženkový dort
Albert logoAlbert logo
  • Sněženkový dort
Sněženkový dort

Sněženkový dort

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Oslava
Dezert

Ingredience12 porcí

12 porcí
  • Mouka polohrubá 175 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Sůl
  • Cukr třtinový 160 g
  • Vejce 3 ks
  • Mléko
  • Džem borůvkový
  • Kokos strouhaný
  • Mascarpone 250 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Kokos 1 ks
  • Tvaroh polotučný 500 g
  • Citronová šťáva 2 plž
  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Máslo 175 g
  • Mouka polohrubá 175 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Sůl
  • Cukr třtinový 160 g
  • Vejce 3 ks
  • Mléko
  • Džem borůvkový
  • Kokos strouhaný
  • Mascarpone 250 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Kokos 1 ks
  • Tvaroh polotučný 500 g
  • Citronová šťáva 2 plž
  • Smetana ke šlehání 1 ks
  • Máslo 175 g

Příprava

1
Mouku smíchejte s kypřicím práškem a špetkou soli. Máslo utřete s cukrem a vejci do světlé a nadýchané směsi. Pak obojí spojte v hladké těsto. Nalijte do formy o průměru 22 cm a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi půl hodiny nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli.
2
Korpus nechte chvíli chladnout ve formě, pak vyklopte a nechte zcela vychladnout. Pak jej horizontálně rozřízněte, ideálně na tři pláty, postačí však klidně na dva. Všechny je pokropte mlékem a potřete vrstvou marmelády.
3
Udělejte krém. Tvaroh, mascarpone, vanilkový cukr a citronovou šťávu vidličkou lehce našlehejte v míse. Smetanu dotuha ušlehejte a pak ji opatrně vmíchejte k tvarohovému základu. Na spodní korpus namažte část krému, přiklopte dalším korpusem, opět potřete (případně dejte poslední korpus) a vršek potřete krémem. Nakonec krémem potřete rovněž boky, aby byl dort celý zahalený v bílém.
4
Vršek posypte strouhaným kokosem a boky kokosovými hoblinami z čerstvého kokosového ořechu. Dort ozdobte papíro­vými sněženkami.
1
Mouku smíchejte s kypřicím práškem a špetkou soli. Máslo utřete s cukrem a vejci do světlé a nadýchané směsi. Pak obojí spojte v hladké těsto. Nalijte do formy o průměru 22 cm a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi půl hodiny nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli.
2
Korpus nechte chvíli chladnout ve formě, pak vyklopte a nechte zcela vychladnout. Pak jej horizontálně rozřízněte, ideálně na tři pláty, postačí však klidně na dva. Všechny je pokropte mlékem a potřete vrstvou marmelády.
3
Udělejte krém. Tvaroh, mascarpone, vanilkový cukr a citronovou šťávu vidličkou lehce našlehejte v míse. Smetanu dotuha ušlehejte a pak ji opatrně vmíchejte k tvarohovému základu. Na spodní korpus namažte část krému, přiklopte dalším korpusem, opět potřete (případně dejte poslední korpus) a vršek potřete krémem. Nakonec krémem potřete rovněž boky, aby byl dort celý zahalený v bílém.
4
Vršek posypte strouhaným kokosem a boky kokosovými hoblinami z čerstvého kokosového ořechu. Dort ozdobte papíro­vými sněženkami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 18 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 18 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.