Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem
Albert logoAlbert logo
  • Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem
Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem

Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem

Snadné
31-45 minut
5/5
Francouzská
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Sůl
  • Hovězí svíčková 1,5 kg
  • Pepř
  • Olej olivový 1 plž
  • Hořčice dijonská 1,5 plž
  • Žampiony 500 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Koňak 125 ml
  • Chřest bílý 600 g
  • Vinný ocet 2 plž
  • Chřest zelený 600 g
  • Smetana ke šlehání 375 ml
  • Cukr krupicový 1/2 člž
  • Petrželka čerstvá 1/2 hrs.
  • Brambory
  • Máslo 60 g
  • Sůl
  • Hovězí svíčková 1,5 kg
  • Pepř
  • Olej olivový 1 plž
  • Hořčice dijonská 1,5 plž
  • Žampiony 500 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Koňak 125 ml
  • Chřest bílý 600 g
  • Vinný ocet 2 plž
  • Chřest zelený 600 g
  • Smetana ke šlehání 375 ml
  • Cukr krupicový 1/2 člž
  • Petrželka čerstvá 1/2 hrs.
  • Brambory

Příprava

1
Steaky velmi mírně naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a potřete dijonskou hořčicí. Pak je na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany opečte. Zabalte do alobalu a nechte pár minut dojít v troubě vyhřáté na 160 °C.
2
Máslo nechte rozehřát v pánvi, přidejte pokrájené žampiony a chvíli opékejte. Přidejte česnek, koňak, nechte jej zredukovat, přilijte smetanu a nechte zhoustnout. Oba druhy chřestu zbavené dřevnatých částí 2–3 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte, osušte a dejte do velké mísy. Olej našlehejte s octem, hořčicí, cukrem, česnekem, petrželkou a solí v misce. Dresinkem přelijte chřest a spolu se žampionovou omáčkou a bramborami podávejte k biftekům
1
Steaky velmi mírně naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a potřete dijonskou hořčicí. Pak je na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany opečte. Zabalte do alobalu a nechte pár minut dojít v troubě vyhřáté na 160 °C.
2
Máslo nechte rozehřát v pánvi, přidejte pokrájené žampiony a chvíli opékejte. Přidejte česnek, koňak, nechte jej zredukovat, přilijte smetanu a nechte zhoustnout. Oba druhy chřestu zbavené dřevnatých částí 2–3 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte, osušte a dejte do velké mísy. Olej našlehejte s octem, hořčicí, cukrem, česnekem, petrželkou a solí v misce. Dresinkem přelijte chřest a spolu se žampionovou omáčkou a bramborami podávejte k biftekům

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 6 dní

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 6 dní

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.