1
Kachnu omyjte, osušte, odřízněte přebytečný tuk u krku i biskupa a hodně ji ze všech stran osolte. Sůl vetřete i do břišní dutiny, pak kachnu okmínujte a vložte do pekáčku.
2
Podlijte ji mlékem – kachna bude díky tomu jemnější.
3
Pekáček přiklopte a pečte sedm hodin při 90 °C. Pekáč s kachnou dejte až do předehřáté trouby – díky tepelnému nárazu se lépe udělá kůrka.
4
Zvyšte teplotu na 120 °C a stále přiklopenou kachnu pečte dalších pět hodin. Tuk neodebírejte.
5
Na poslední hodinu pekáč odklopte a kachnu potírejte medem smíchaným s částí výpeku. Podle potřeby zvyšte teplotu.
1
Kachnu omyjte, osušte, odřízněte přebytečný tuk u krku i biskupa a hodně ji ze všech stran osolte. Sůl vetřete i do břišní dutiny, pak kachnu okmínujte a vložte do pekáčku.
2
Podlijte ji mlékem – kachna bude díky tomu jemnější.
3
Pekáček přiklopte a pečte sedm hodin při 90 °C. Pekáč s kachnou dejte až do předehřáté trouby – díky tepelnému nárazu se lépe udělá kůrka.
4
Zvyšte teplotu na 120 °C a stále přiklopenou kachnu pečte dalších pět hodin. Tuk neodebírejte.
5
Na poslední hodinu pekáč odklopte a kachnu potírejte medem smíchaným s částí výpeku. Podle potřeby zvyšte teplotu.