Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrálík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
Albert logoAlbert logo
  • Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Králík na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo
  • Králík celý 1 ks
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Slanina 200 g
  • Olej olivový
  • Sůl
  • Špenát čerstvý 1 ks
  • Česnek 13 strouž.
  • Smetana na vaření 150 ml
  • Pepř
  • Brambory 8 ks
  • Mouka polohrubá
  • Vejce 1 ks
  • Máslo
  • Králík celý 1 ks
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Slanina 200 g
  • Olej olivový
  • Sůl
  • Špenát čerstvý 1 ks
  • Česnek 13 strouž.
  • Smetana na vaření 150 ml
  • Pepř
  • Brambory 8 ks
  • Mouka polohrubá
  • Vejce 1 ks

Příprava

1
Králíka omyjte, osušte a naporcujte na osm dílů. Každý důkladně osolte a opepřete a potřete 9 utřenými stroužky česneku.
2
Dejte do pekáčku, zasypte slaninou, přidejte rozmarýn a zastříkněte olejem. Podlijte vodou a přiklopené pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi hodinu. Poté odklopte a další hodinu dopečte. Přelévejte výpekem.
3
Mezitím, co se králík peče, udělejte špenát a knedlíky. Na špenát rozpalte olej v pánvi, přidejte 4 nasekané stroužky česneku a po minutě rovněž spařený špenát. Promíchejte, podle chuti osolte a opepřete. Pak zjemněte máslem a nakonec vlijte smetanu a nechte špenát zhoustnout. Dosolte podle chuti.
4
Na knedlíky vařte brambory 20 minut ve slupce doměkka. Sceďte a nechte je zcela zchladnout. Uvařit je můžete i o den dřív. Pak je zvažte, nastrouhejte na jemné straně struhadla a přidejte mouku – přesně třetinu váhy brambor.
5
K bramborám a mouce vyklepněte jedno vejce, přidejte špetku soli a zpracujte do těsta. Pokud bude příliš řídké, dosypte mouku. Z těsta vytvarujte dva knedlíky a vařte je 10–15 minut ve vroucí osolené vodě.
6
Podávejte společně, porci masa, knedlíků a špenátu, přelité výpekem.
1
Králíka omyjte, osušte a naporcujte na osm dílů. Každý důkladně osolte a opepřete a potřete 9 utřenými stroužky česneku.
2
Dejte do pekáčku, zasypte slaninou, přidejte rozmarýn a zastříkněte olejem. Podlijte vodou a přiklopené pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi hodinu. Poté odklopte a další hodinu dopečte. Přelévejte výpekem.
3
Mezitím, co se králík peče, udělejte špenát a knedlíky. Na špenát rozpalte olej v pánvi, přidejte 4 nasekané stroužky česneku a po minutě rovněž spařený špenát. Promíchejte, podle chuti osolte a opepřete. Pak zjemněte máslem a nakonec vlijte smetanu a nechte špenát zhoustnout. Dosolte podle chuti.
4
Na knedlíky vařte brambory 20 minut ve slupce doměkka. Sceďte a nechte je zcela zchladnout. Uvařit je můžete i o den dřív. Pak je zvažte, nastrouhejte na jemné straně struhadla a přidejte mouku – přesně třetinu váhy brambor.
5
K bramborám a mouce vyklepněte jedno vejce, přidejte špetku soli a zpracujte do těsta. Pokud bude příliš řídké, dosypte mouku. Z těsta vytvarujte dva knedlíky a vařte je 10–15 minut ve vroucí osolené vodě.
6
Podávejte společně, porci masa, knedlíků a špenátu, přelité výpekem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.