Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKrálík v hořčičné omáčce
Albert logoAlbert logo
  • Králík v hořčičné omáčce
Králík v hořčičné omáčce

Králík v hořčičné omáčce

Náročné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Králík celý 1 ks
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Bílé víno 125 ml
  • Hořčice hrubozrnná 125 ml
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Sůl
  • Voda 200 ml
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Chléb
  • Pepř
  • Máslo 4 plž
  • Králík celý 1 ks
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Bílé víno 125 ml
  • Hořčice hrubozrnná 125 ml
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Sůl
  • Voda 200 ml
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Chléb
  • Pepř
  • Máslo 4 plž

Příprava

1
Osolte kousky králíka a nechte je půl hodiny dojít pokojové teploty.
2
Rozehřejte máslo nejlépe v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Opečte králíka ze všech stran dozlatova. Potom maso vyndejte na talíř a na výpeku osmahněte pokrájenou šalotku. Přilijte víno, zvyšte plamen a vařečkou ode dna odškrabejte všechny přípečky.
3
Předehřejte troubu na 180 °C. Do omáčky přidejte hořčici, tymián a 200 ml vody nebo vývaru a do kastrolu vraťte králíka. Přikryjte poklicí a pečte v troubě přibližně hodinu, až se maso začne oddělovat od kostí.
4
Přilijte smetanu, promíchejte s omáčkou, osolte, opepřete a nechte chvíli probublat. Podávejte s chlebem a bílým vínem.
1
Osolte kousky králíka a nechte je půl hodiny dojít pokojové teploty.
2
Rozehřejte máslo nejlépe v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Opečte králíka ze všech stran dozlatova. Potom maso vyndejte na talíř a na výpeku osmahněte pokrájenou šalotku. Přilijte víno, zvyšte plamen a vařečkou ode dna odškrabejte všechny přípečky.
3
Předehřejte troubu na 180 °C. Do omáčky přidejte hořčici, tymián a 200 ml vody nebo vývaru a do kastrolu vraťte králíka. Přikryjte poklicí a pečte v troubě přibližně hodinu, až se maso začne oddělovat od kostí.
4
Přilijte smetanu, promíchejte s omáčkou, osolte, opepřete a nechte chvíli probublat. Podávejte s chlebem a bílým vínem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.