Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHusí kaldoun
Albert logoAlbert logo
  • Husí kaldoun
Husí kaldoun

Husí kaldoun

Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Polévka

Ingredience4 porce

4 porce
  • Mrkev 100 g
  • Husí skelet 1 ks
  • Petržel 100 g
  • Celer 100 g
  • Pepř 3 ks
  • Cibule 2 ks
  • Husí droby 200 g
  • Nové koření 3 ks
  • Květák 50 g
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Mouka hladká 10 g
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Muškátový oříšek
  • Petržel hladkolistá
  • Sůl
  • Těstoviny pappardelle
  • Máslo 50 g
  • Mrkev 100 g
  • Husí skelet 1 ks
  • Petržel 100 g
  • Celer 100 g
  • Pepř 3 ks
  • Cibule 2 ks
  • Husí droby 200 g
  • Nové koření 3 ks
  • Květák 50 g
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Mouka hladká 10 g
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Muškátový oříšek
  • Petržel hladkolistá
  • Sůl

Příprava

1
Husí skelet nebo odřezky dejte spolu s polovinou očištěné a na velké kusy pokrájené kořenové zeleniny, pepřem, novým kořením a 1 přepůlenou oloupanou cibulí do hrnce. Zalijte asi 3 litry vody a pomalu vařte, abyste získali silný husí vývar.
2
Droby uvařte zvlášť do měkka, pak je propláchněte studenou vodou, osušte a pokrájejte.
3
Máslo rozpusťte v hrnci, vsypte na kousky pokrájený květák a kmín a chvíli opékejte. Přidejte zbytek kořenové zeleniny pokrájený na menší kousky a zalijte přes jemný cedník přecezeným husím vývarem.
4
Zahustěte světlou jíškou z másla a mouky a vařte půl hodiny. Zhruba 5 minut před koncem vlijte do polévky smetanu, přidejte pokrájené droby.
5
Polévku dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podávejte s širokými nudlemi, ozdobené petrželkou.
1
Husí skelet nebo odřezky dejte spolu s polovinou očištěné a na velké kusy pokrájené kořenové zeleniny, pepřem, novým kořením a 1 přepůlenou oloupanou cibulí do hrnce. Zalijte asi 3 litry vody a pomalu vařte, abyste získali silný husí vývar.
2
Droby uvařte zvlášť do měkka, pak je propláchněte studenou vodou, osušte a pokrájejte.
3
Máslo rozpusťte v hrnci, vsypte na kousky pokrájený květák a kmín a chvíli opékejte. Přidejte zbytek kořenové zeleniny pokrájený na menší kousky a zalijte přes jemný cedník přecezeným husím vývarem.
4
Zahustěte světlou jíškou z másla a mouky a vařte půl hodiny. Zhruba 5 minut před koncem vlijte do polévky smetanu, přidejte pokrájené droby.
5
Polévku dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Podávejte s širokými nudlemi, ozdobené petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.