Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJehněčí kýta na tymiánu a červeném víně
Albert logoAlbert logo
  • Jehněčí kýta na tymiánu a červeném víně
Jehněčí kýta na tymiánu a červeném víně

Jehněčí kýta na tymiánu a červeném víně

Snadné
16-30 minut
4/5
Středomořská
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 1 plž
  • Sůl
  • Jehněčí kýta 2 kg
  • Pepř
  • Olej olivový 4 plž
  • Tymián čerstvý 2 svaz.
  • Cibule 1 kg
  • Červené víno 300 ml
  • Petržel hladkolistá 1 svaz.
  • Česnek 3 strouž.
  • Máslo 1 plž
  • Sůl
  • Jehněčí kýta 2 kg
  • Pepř
  • Olej olivový 4 plž
  • Tymián čerstvý 2 svaz.
  • Cibule 1 kg
  • Červené víno 300 ml
  • Petržel hladkolistá 1 svaz.
  • Česnek 3 strouž.

Příprava

1
Hledáte recept na sváteční hostinu? Vyzkoušejte náš recept na jehněčí kýtu na tymiánu a červeném víně.
2
PŘIPRAVTE SI NÁPLŇ:
3
Otrhejte lístky všech bylinek, nasekejte je najemno, dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, změklé máslo i olej a promíchejte.
4
Přidejte sůl a pastu vetřete dovnitř vykostěné jehněčí kýty. Pokud je potřeba, maso svažte kuchyňským provázkem do úhledného válečku.
5
Naplněnou kýtu zvenku osolte a opepřete.
6
Troubu předehřejte na 160 °C.
7
Velký litinový hrnec s nepřilnavým dnem rozpalte, vlijte 3 lžíce olivového oleje, a pak na něm ze všech stran opečte kýtu, aby se maso zatáhlo.
8
Poté ho vyndejte na talíř a do kastrolu naopak nahrňte cibuli a 10 minut opékejte doměkka.
9
Přidejte tymián, osolte a opepřete, a poté na cibuli posaďte jehněčí maso.
10
Přilijte víno a těsně přiklopte. Pečte 3 hodiny. Vyndejte z trouby, nechte chvíli odpočinout a jehněčí nakrájejte na plátky.
1
Hledáte recept na sváteční hostinu? Vyzkoušejte náš recept na jehněčí kýtu na tymiánu a červeném víně.
2
PŘIPRAVTE SI NÁPLŇ:
3
Otrhejte lístky všech bylinek, nasekejte je najemno, dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, změklé máslo i olej a promíchejte.
4
Přidejte sůl a pastu vetřete dovnitř vykostěné jehněčí kýty. Pokud je potřeba, maso svažte kuchyňským provázkem do úhledného válečku.
5
Naplněnou kýtu zvenku osolte a opepřete.
6
Troubu předehřejte na 160 °C.
7
Velký litinový hrnec s nepřilnavým dnem rozpalte, vlijte 3 lžíce olivového oleje, a pak na něm ze všech stran opečte kýtu, aby se maso zatáhlo.
8
Poté ho vyndejte na talíř a do kastrolu naopak nahrňte cibuli a 10 minut opékejte doměkka.
9
Přidejte tymián, osolte a opepřete, a poté na cibuli posaďte jehněčí maso.
10
Přilijte víno a těsně přiklopte. Pečte 3 hodiny. Vyndejte z trouby, nechte chvíli odpočinout a jehněčí nakrájejte na plátky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.