Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyOřechový dort se šlehačkou
Albert logoAlbert logo
  • Ořechový dort se šlehačkou
Ořechový dort se šlehačkou

Ořechový dort se šlehačkou

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Ostatní
Narozeniny
Dezert

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 30 g
  • Cukr krupicový 285 g
  • Vejce 4 ks
  • Citronová šťáva 60 ml
  • Citronová kůra BIO 1 plž
  • Mléko 125 ml
  • Škrob kukuřičný 2 člž
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Ořechy lískové mleté 55 g
  • Smetana ke šlehání 600 ml
  • Ořechy lískové 55 g
  • Máslo 30 g
  • Cukr krupicový 285 g
  • Vejce 4 ks
  • Citronová šťáva 60 ml
  • Citronová kůra BIO 1 plž
  • Mléko 125 ml
  • Škrob kukuřičný 2 člž
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Ořechy lískové mleté 55 g
  • Smetana ke šlehání 600 ml
  • Ořechy lískové 55 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 160 °C.
2
Plech o rozměrech asi 35 x 25 cm vyložte pečicím papírem.
3
V rendlíku smíchejte 215 g cukru, žloutky, mléko, citronovou šťávu i kůru, kukuřičný škrob a máslo a na nejmírnějším ohni zahřívejte 3 až 5 minut, aby směs zhoustla.
4
Přelijte do misky, přetáhněte potravinářskou fólií a chlaďte 30 minut v lednici.
5
Mezitím ušlehejte bílky dotuha, přidejte vanilkový extrakt a zbylý cukr a ušlehejte do lesklého sněhu.
6
Nakonec vmíchejte lískové oříšky a nadýchanou hmotu rozprostřete na plech.
7
Pečte 30 až 35 minut, a poté nechte chladnout 15 minut.
8
Pak rozkrájejte korpus na 4 obdélníky. První položte na servírovací podnos, navrch dejte čtvrtinu citronového krému, na něj čtvrtinu šlehačky, další plát a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Horní část šlehačky posypte ořechy. Ihned podávejte.
1
Troubu předehřejte na 160 °C.
2
Plech o rozměrech asi 35 x 25 cm vyložte pečicím papírem.
3
V rendlíku smíchejte 215 g cukru, žloutky, mléko, citronovou šťávu i kůru, kukuřičný škrob a máslo a na nejmírnějším ohni zahřívejte 3 až 5 minut, aby směs zhoustla.
4
Přelijte do misky, přetáhněte potravinářskou fólií a chlaďte 30 minut v lednici.
5
Mezitím ušlehejte bílky dotuha, přidejte vanilkový extrakt a zbylý cukr a ušlehejte do lesklého sněhu.
6
Nakonec vmíchejte lískové oříšky a nadýchanou hmotu rozprostřete na plech.
7
Pečte 30 až 35 minut, a poté nechte chladnout 15 minut.
8
Pak rozkrájejte korpus na 4 obdélníky. První položte na servírovací podnos, navrch dejte čtvrtinu citronového krému, na něj čtvrtinu šlehačky, další plát a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Horní část šlehačky posypte ořechy. Ihned podávejte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 9 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 9 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.