Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNovoroční mandlový dort s kokosem
Albert logoAlbert logo
  • Novoroční mandlový dort s kokosem
Novoroční mandlový dort s kokosem

Novoroční mandlový dort s kokosem

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Silvestr
Dezert

Ingredience12 porcí

12 porcí
  • Máslo 200 g
  • Cukr krupicový 300 g
  • Vejce 3 ks
  • Citronová kůra 1/2 ks
  • Mandle mleté 100 g
  • Kokos strouhaný 100 g
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Mouka kukuřičná 100 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Pomazánkové máslo 250 g
  • Tvaroh tučný 250 g
  • Sůl
  • Jogurt bílý 3 plž
  • Kokos plátky
  • Máslo 200 g
  • Cukr krupicový 300 g
  • Vejce 3 ks
  • Citronová kůra 1/2 ks
  • Mandle mleté 100 g
  • Kokos strouhaný 100 g
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Mouka kukuřičná 100 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Pomazánkové máslo 250 g
  • Tvaroh tučný 250 g
  • Sůl
  • Jogurt bílý 3 plž
  • Kokos plátky

Příprava

1
Troubu předehřejte na teplotu 160 °C. Dno kulaté formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem, boky potřete olejem nebo máslem.
2
V míse utřete máslo se 150 g cukru na nadýchaný hladký krém. Pak postupně přidávejte vejce a zapracujete do krému. Nakonec vmíchejte kůru a 15 ml šťávy z citronu.
3
V jiné misce nejprve promíchejte kokos, mandle, kukuřičnou mouku, prášek do pečiva, sůl a pak vše i s jogurtem (3 polévkové lžíce) zapracujte do máslové směsi, až vznikne hladké těsto.
4
Těsto nalijte do formy, povrch zarovnejte a pečte v troubě 45 až 50 minut, dokud špejli, kterou zapíchnete doprostřed korpusu, nevytáhnete suchou.
5
Hotový korpus nechte asi 15 minut chladnout. Pak obkružte tenkým nožem boky formy, vyjměte korpus a nechte ho úplně vychladnout na mřížce.
6
Všechny suroviny na krém (250 g pomazánkového másla, 250 g tučného tvarohu, 150 g krupicového cukru, 15 ml citronové šťávy) vyšlehejte dohladka. Korpus rozkrojte v polovině. Na spodní polovinu naneste dvě třetiny krému, přiklopte druhou půlkou a zbylým krémem potřete boky i vrch. Ozdobte plátky kokosu. Dort před podáváním nechte hodinu chladnout v lednici.
1
Troubu předehřejte na teplotu 160 °C. Dno kulaté formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem, boky potřete olejem nebo máslem.
2
V míse utřete máslo se 150 g cukru na nadýchaný hladký krém. Pak postupně přidávejte vejce a zapracujete do krému. Nakonec vmíchejte kůru a 15 ml šťávy z citronu.
3
V jiné misce nejprve promíchejte kokos, mandle, kukuřičnou mouku, prášek do pečiva, sůl a pak vše i s jogurtem (3 polévkové lžíce) zapracujte do máslové směsi, až vznikne hladké těsto.
4
Těsto nalijte do formy, povrch zarovnejte a pečte v troubě 45 až 50 minut, dokud špejli, kterou zapíchnete doprostřed korpusu, nevytáhnete suchou.
5
Hotový korpus nechte asi 15 minut chladnout. Pak obkružte tenkým nožem boky formy, vyjměte korpus a nechte ho úplně vychladnout na mřížce.
6
Všechny suroviny na krém (250 g pomazánkového másla, 250 g tučného tvarohu, 150 g krupicového cukru, 15 ml citronové šťávy) vyšlehejte dohladka. Korpus rozkrojte v polovině. Na spodní polovinu naneste dvě třetiny krému, přiklopte druhou půlkou a zbylým krémem potřete boky i vrch. Ozdobte plátky kokosu. Dort před podáváním nechte hodinu chladnout v lednici.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.