Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMáslové špecle s pažitkou
Albert logoAlbert logo
  • Máslové špecle s pažitkou
Máslové špecle s pažitkou

Máslové špecle s pažitkou

Špecle jsou tradičním pokrmem v tyrolské, německé i maďarské kuchyni. Možná jste se s nimi setkali pod německým názvem spätzle. Hodí se jako rychlá večeře, která navíc šetří i rodinný rozpočet.
Snadné
16-30 minut
4/5
Německá
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Mouka hladká 500 g
  • Vejce 3 ks
  • Sůl 1 člž
  • Voda perlivá
  • Pažitka čerstvá 2 hrs.
  • Máslo 2 plž
  • Mouka hladká 500 g
  • Vejce 3 ks
  • Sůl 1 člž
  • Voda perlivá
  • Pažitka čerstvá 2 hrs.
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
Do mísy nasypte 500 g hladké mouky, přidejte 3 vejce a vrchovatou lžičku soli. Promíchejte a přilévejte perlivou vodu, dokud nevznikne vláčné těsto s bublinkami.
2
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a do ní přes haluškové síto protlačujte těsto. Také je možnost těsto odkrajovat do vroucí vody rovnou z prkýnka.
3
Špecle ve vodě vždy promíchejte, aby se nepřilepily ke dnu.Jakmile vyplavou na hladinu, nechte je ještě minutu povařit a poté slijte vodu.
4
Hotové špecle propláchněte studenou vodou.
5
Před podáváním rozehřejte na pánvi 2 lžíce másla a špecle na něm lehce opečte.
6
Podávejte posypané nasekanou pažitkou. Dobrou chuť.
1
Do mísy nasypte 500 g hladké mouky, přidejte 3 vejce a vrchovatou lžičku soli. Promíchejte a přilévejte perlivou vodu, dokud nevznikne vláčné těsto s bublinkami.
2
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a do ní přes haluškové síto protlačujte těsto. Také je možnost těsto odkrajovat do vroucí vody rovnou z prkýnka.
3
Špecle ve vodě vždy promíchejte, aby se nepřilepily ke dnu.Jakmile vyplavou na hladinu, nechte je ještě minutu povařit a poté slijte vodu.
4
Hotové špecle propláchněte studenou vodou.
5
Před podáváním rozehřejte na pánvi 2 lžíce másla a špecle na něm lehce opečte.
6
Podávejte posypané nasekanou pažitkou. Dobrou chuť.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat špecle zdravější
    Zkuste si udělat špecle z celozrnné mouky. Špecle doplňte zeleninovým salátem.
  • Co byste o mouce měli vědět
    Mouka vznikla rozemletím zrna. Číselné označení na obalech mouky vyjadřuje množství nespalitelných (minerálních) látek. Čím vyšší číslo, tím je mouka nutričně kvalitnější.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 09.05.2024 do 14.05.2024

Platný ještě 14 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.05.2024 do 14.05.2024

Platný ještě 14 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 14 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.