Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySametová paštika z kuřecích jater s brandy
Albert logoAlbert logo
  • Sametová paštika z kuřecích jater s brandy
Sametová paštika z kuřecích jater s brandy

Sametová paštika z kuřecích jater s brandy

Předností domácí paštiky je to, že sami můžete vybrat ty nejlepší suroviny. Třeba kuřecí játra. A kapku brandy, která jim dodá ten správný říz. Návštěva může zazvonit.
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Párty
Předkrm

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 225 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Kuřecí játra 300 g
  • Brandy 60 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Smetana ke šlehání 60 ml
  • Máslo 225 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Kuřecí játra 300 g
  • Brandy 60 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Smetana ke šlehání 60 ml
Alergeny
  • Obiloviny obsahující lepekObiloviny obsahující lepek
  • Mléko a výrobky z nějMléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nichVejce a výrobky z nich
  • Příprava

    1
    Rozpusťte na pánvi 20 g másla a přidejte nadrobno nasekanou cibuli. Opékejte na středním plameni přibližně 2 minuty. Poté přidejte 2 prolisované stroužky česneku a opékejte další minutu.     
    2
    Očistěte a nakrájejte na větší kousky 300 g kuřecích jater a přidejte je do pánve k cibuli a česneku. Nechte je 2 minuty opékat a vlijte 60 ml brandy. Nechte 2 minuty vyvařit alkohol.     
    3
    Takto připravená játra dejte do nádoby mixéru, přidejte k nim 125 g studeného na kostičky nakrájeného másla, 60 ml smetany, osolte a opepřete a rozmixujte dohladka. Vzniklou směs přepasírujte přes cedník a pak jí naplňte 2 misky o objemu 250 ml.     
    4
    V rendlíku nechte rozpustit 80 g másla, lžící sesbírejte veškerou bílkovinu tak, aby vám zbylo čisté přepuštěné máslo. Přelijte jím misky s paštikou a dejte je chladit do lednice minimálně na 2 hodiny. Nejlépe paštika chutná servírovaná s brusinkami a křupavou bagetou.
    1
    Rozpusťte na pánvi 20 g másla a přidejte nadrobno nasekanou cibuli. Opékejte na středním plameni přibližně 2 minuty. Poté přidejte 2 prolisované stroužky česneku a opékejte další minutu.     
    2
    Očistěte a nakrájejte na větší kousky 300 g kuřecích jater a přidejte je do pánve k cibuli a česneku. Nechte je 2 minuty opékat a vlijte 60 ml brandy. Nechte 2 minuty vyvařit alkohol.     
    3
    Takto připravená játra dejte do nádoby mixéru, přidejte k nim 125 g studeného na kostičky nakrájeného másla, 60 ml smetany, osolte a opepřete a rozmixujte dohladka. Vzniklou směs přepasírujte přes cedník a pak jí naplňte 2 misky o objemu 250 ml.     
    4
    V rendlíku nechte rozpustit 80 g másla, lžící sesbírejte veškerou bílkovinu tak, aby vám zbylo čisté přepuštěné máslo. Přelijte jím misky s paštikou a dejte je chladit do lednice minimálně na 2 hodiny. Nejlépe paštika chutná servírovaná s brusinkami a křupavou bagetou.

    Hodnocení

    Pomohl vám recept?
    Ohodnoťte jak vám chutnal
    • TIP
      Paštiku můžete obohatit o nasekané ořechy a čerstvé bylinky. Při výběru pečiva se zaměřte na kvalitní celozrnné. K paštice si nezapomeňte připravit porci čerstvé zeleniny.
    • Co byste o játrech měli vědět
      Kuřecí játra oproti játrům vepřovým obsahují menší množství tuku. Do jídelníčku bychom je měli občas zařazovat, protože jsou pro nás výborným zdrojem vitaminu B12, který přispívá k normální tvorbě červených krvinek. V játrech najdeme plnohodnotné bílkoviny.
    Uložte si ingredience pro váš další nákup

    Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

    Aktuální letáky

    Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

    Platný ještě 6 dní

    Od 24.04.2024 do 30.04.2024

    Platný ještě 13 dní

    Od 17.04.2024 do 07.05.2024

    Platný ještě 6 dní

    Od 24.04.2024 do 30.04.2024

    Platný ještě 13 dní

    Od 17.04.2024 do 07.05.2024

    Prohlížet letáky

    Legenda zkratek

     kus ks   špetka špet. 
     lžíce plž  svazek svaz.
     lžička člž  plátek plát.
     hrst hrs.  hrnek hrn.
     stroužek strouž.   řapík řap. 
      snítka snít.   kopeček kop. 

     

    Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.