Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyQuiche se slaninou, cibulí a tymiánem
Albert logoAlbert logo
  • Quiche se slaninou, cibulí a tymiánem
Quiche se slaninou, cibulí a tymiánem

Quiche se slaninou, cibulí a tymiánem

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Francouzská
Dezert

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Máslo 150 g
  • Mouka hladká 300 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Sůl 1 člž
  • Slanina vcelku 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Tymián čerstvý 1 plž
  • Smetana na vaření 80 ml
  • Mléko 100 ml
  • Vejce 4 ks
  • Cheddar strouhaný 25 g
  • Pepř
  • Máslo 150 g
  • Mouka hladká 300 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Sůl 1 člž
  • Slanina vcelku 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Tymián čerstvý 1 plž
  • Smetana na vaření 80 ml
  • Mléko 100 ml
  • Vejce 4 ks
  • Cheddar strouhaný 25 g
  • Pepř

Příprava

1
Do velké mísy prosiju mouku se solí a přidám máslo. Těsto zpracovávám prsty tak dlouho, až připomíná drobenku. Rychle přidám a zapracuju 1 rozšlehané vejce a 40 ml mléka. Nehnětu moc dlouho, aby těsto nebylo tuhé. Nakonec z něj vytvaruju kouli, za­balím ji do potravinářské fólie a nechám aspoň 30 minut odpočívat v lednici. Pak ho vyválím mezi dvěma pečicími papíry na placku 4 mm silnou.
2
Troubu předehřeju na 200 °C. Kulatou formu na quiche o průměru 22 cm lehce vymažu nebo vyložím pečicím papírem. Rozválené těsto přenesu na válečku do for­my a prsty pečlivě vymačkám do okrajů.
3
Těsto rovnoměrně propíchám vidlič­kou, vyložím pečicím papírem a zatížím fazolemi, aby se při pečení nevzdouvalo. Peču 15 minut, pak sundám pečicí papír s fazolemi a peču dalších 10–15 minut, až je koláč krásně zlatavý. Vyndám ho z trouby a dám ho zatím stranou.
4
Teplotu v troubě snížím na 180 °C a při­pravím si náplň. Na pánvi si rozehřeju olej, přidám cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu a opékám za občasného zamíchání asi 10 minut dozla­tova. Pánev sundám z plotny, přimíchám tymián a nechám zatím stát. V míse prošlehám 3 vejce, smetanu, 60 ml mléka, sýr, sůl a pepř. Cibuli se slaninou a tymiánem rovnoměrně rozprostřu na koláč, zaliju sýrovou směsí a peču 25–30 minut, až je náplň zlatavá a pevná. Před podáváním nechám koláč ještě 10 minut odpočinout.
1
Do velké mísy prosiju mouku se solí a přidám máslo. Těsto zpracovávám prsty tak dlouho, až připomíná drobenku. Rychle přidám a zapracuju 1 rozšlehané vejce a 40 ml mléka. Nehnětu moc dlouho, aby těsto nebylo tuhé. Nakonec z něj vytvaruju kouli, za­balím ji do potravinářské fólie a nechám aspoň 30 minut odpočívat v lednici. Pak ho vyválím mezi dvěma pečicími papíry na placku 4 mm silnou.
2
Troubu předehřeju na 200 °C. Kulatou formu na quiche o průměru 22 cm lehce vymažu nebo vyložím pečicím papírem. Rozválené těsto přenesu na válečku do for­my a prsty pečlivě vymačkám do okrajů.
3
Těsto rovnoměrně propíchám vidlič­kou, vyložím pečicím papírem a zatížím fazolemi, aby se při pečení nevzdouvalo. Peču 15 minut, pak sundám pečicí papír s fazolemi a peču dalších 10–15 minut, až je koláč krásně zlatavý. Vyndám ho z trouby a dám ho zatím stranou.
4
Teplotu v troubě snížím na 180 °C a při­pravím si náplň. Na pánvi si rozehřeju olej, přidám cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu a opékám za občasného zamíchání asi 10 minut dozla­tova. Pánev sundám z plotny, přimíchám tymián a nechám zatím stát. V míse prošlehám 3 vejce, smetanu, 60 ml mléka, sýr, sůl a pepř. Cibuli se slaninou a tymiánem rovnoměrně rozprostřu na koláč, zaliju sýrovou směsí a peču 25–30 minut, až je náplň zlatavá a pevná. Před podáváním nechám koláč ještě 10 minut odpočinout.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 7 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.