Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRajčatová omáčka s utajenou zeleninou
Albert logoAlbert logo
  • Rajčatová omáčka s utajenou zeleninou
Rajčatová omáčka s utajenou zeleninou

Rajčatová omáčka s utajenou zeleninou

Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Italská
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Olej olivový 1 člž
  • Cibule 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Mrkev 2 ks
  • Paprika červená 2 ks
  • Pórek 1 ks
  • Rajčata krájená v plechovce 800 g
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Parmazán
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Rukola
  • Sůl
  • Těstoviny penne 300 g
  • Olej olivový 1 člž
  • Cibule 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Mrkev 2 ks
  • Paprika červená 2 ks
  • Pórek 1 ks
  • Rajčata krájená v plechovce 800 g
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Parmazán
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Rukola
  • Sůl
  • Těstoviny penne 300 g

Příprava

1
Italská kuchyně je velmi pestrá a zároveň lehká. vyzkoušejte těstoviny penne s rajčatovou omáčkou a zeleninou.
2
Olej rozpalte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem, přidejte cibuli, celer, mrkve a pórek a na mírném plameni 15 minut opékejte.
3
Přidejte papriky a po 5 minutách i rajčata, cukr a ocet.
4
Za občasného míchání nechte 10 minut probublávat.
5
Penne uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.
6
Mezitím zeleninovou směs rozmixujte tyčovým mixérem do hladké omáčky.
7
Osolte ji podle chuti a ještě mírně zahřejte.
8
Těstoviny sceďte, rozdělte na porce, přelijte omáčkou, posypte parmazánem a ozdobte rukolou.
1
Italská kuchyně je velmi pestrá a zároveň lehká. vyzkoušejte těstoviny penne s rajčatovou omáčkou a zeleninou.
2
Olej rozpalte ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem, přidejte cibuli, celer, mrkve a pórek a na mírném plameni 15 minut opékejte.
3
Přidejte papriky a po 5 minutách i rajčata, cukr a ocet.
4
Za občasného míchání nechte 10 minut probublávat.
5
Penne uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.
6
Mezitím zeleninovou směs rozmixujte tyčovým mixérem do hladké omáčky.
7
Osolte ji podle chuti a ještě mírně zahřejte.
8
Těstoviny sceďte, rozdělte na porce, přelijte omáčkou, posypte parmazánem a ozdobte rukolou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.