Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečená vinná klobása se zelím
Albert logoAlbert logo
  • Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása se zelím

Pečená vinná klobása se zelím

Zkuste si připravit tradiční český pokrm - pečená vinná klobása ze zelí. Je to velmi jednoduché.
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Klobása vinná 600 g
  • Cibule 3 ks
  • Sádlo 3 plž
  • Zelí kysané 300 g
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Vinný červený ocet 1 člž
  • Sůl
  • Česnek 4 strouž.
  • Pivo světlé 200 ml
  • Kmín celý
  • Bramborová kaše
  • Klobása vinná 600 g
  • Cibule 3 ks
  • Sádlo 3 plž
  • Zelí kysané 300 g
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Vinný červený ocet 1 člž
  • Sůl
  • Česnek 4 strouž.
  • Pivo světlé 200 ml
  • Kmín celý
  • Bramborová kaše

Příprava

1
Předehřejte troubu na 190 °C.
2
Klobásu rozdělte na 4 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a svažte provázkem.
3
Cibuli osmahněte na 2 lžících sádla doměkka a světle zlaté barvy.
4
Podlijte trochou vody, zaprašte cukrem a nechte ho zkaramelizovat.
5
Na dno pekáče rozložte kysané zelí, ze kterého jste předtím nechali vykapat tekutinu.
6
K zelí přidejte opečenou cibuli (pár koleček si nechte na kaši), zbývající lžíci sádla, vinný ocet, česnek, sůl a kmín. Vše dobře promíchejte.
7
Navrch pak položte klobásy, podlijte je 100 ml piva a pečte asi 30–40 minut dozlatova.
8
Podle potřeby podlévejte, případně klobásy obraťte, aby byly zlaté z obou stran.
1
Předehřejte troubu na 190 °C.
2
Klobásu rozdělte na 4 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a svažte provázkem.
3
Cibuli osmahněte na 2 lžících sádla doměkka a světle zlaté barvy.
4
Podlijte trochou vody, zaprašte cukrem a nechte ho zkaramelizovat.
5
Na dno pekáče rozložte kysané zelí, ze kterého jste předtím nechali vykapat tekutinu.
6
K zelí přidejte opečenou cibuli (pár koleček si nechte na kaši), zbývající lžíci sádla, vinný ocet, česnek, sůl a kmín. Vše dobře promíchejte.
7
Navrch pak položte klobásy, podlijte je 100 ml piva a pečte asi 30–40 minut dozlatova.
8
Podle potřeby podlévejte, případně klobásy obraťte, aby byly zlaté z obou stran.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě dnes

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.