Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte na lžíci oleje, přidejte uzené maso pokrájené na kostičky a pár minut ho restujte. Zelí slijte, pokrájejte, aby v... více o Závin se zelím a uzeným masem
Brambory dobře omyjte, ale neloupejte. Ostrým nožem nebo na mandolíně je nakrájejte na velmi tenké plátky a namočte je asi na půl hodiny do ledové... více o Domácí smažené brambůrky s chilli omáčkou
Troubu předehřejte na 180 °C. Camemberty uložte do zapékacích misek, lehce potřete medem a překryjte sýrem plátkovým. V pánvi zahřejte 3 lžíce oleje,... více o Zapečený camembert s brusinkami
Pinzetou odstraňte zbytky peří, husu omyjte, osušte a zevnitř i zvnějška do ní vetřete alespoň záleží na velikosti drůbeže. Nechte v chladu uležet do... více o Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Brambory dobře očistěte a uvařte ve slupce, oloupejte je a nakrájejte, menší kusy na čtvrtky. Zatímco se budou vařit brambory, nakrouhejte zelí na... více o Bramborový salát s červeným zelím a pestem
Troubu předehřejte na 160 °C. Stehna omyjte a osušte. Vložte je do pekáče, osolte a posypte kmínem. Přidejte celou palici česneku překrojenou napříč a... více o Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Omyté a osušené maso pokrájejte na větší kostky o velikosti asi 4 x 4 cm. Oloupanou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na tenké plátky. Přidejte... více o Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme mleté maso a dále smažíme a mícháme do jeho rozdrobení. Osolíme, opepříme, přidáme... více o Gulášová polévka se zelím
Mletá směs: na oleji nebo sádle osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět česnek a vmícháme mleté maso. Osolíme, opepříme... více o Zapečená rýže s mletým masem a zelím
Kachnu očistěte, odřízněte horní konce křídel. Nezapomeňte z břicha vyjmout droby v sáčku! Kachnu osolte i okmínujte zvenku i zevnitř a do břišní... více o Pečená kachna s červeným zelím
Husu dobře očistěte od zbylého peří i přebytečného tuku. Odřízněte konce křídel a z břišní dutiny vyndejte droby. Husu omyjte, osušte a dobře nasolte... více o Pečená husa s brusinkovým zelím
Původně se tento recept dělal jen z bůčku, až na konci minulého století se začalo přidávat i dietnější maso. Poměr je tedy čistě na Vás, nám tento... více o Vepřové výpečky se zelím
Troubu začněte předehřívat na 200 stupňů a vezměte si k ruce pekáček tak velký, aby se do něj kuřecí maso vešlo natěsno. Velké mezery mezi kuřecími... více o Kuře se zelím a bramborem
Na troše sádla si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme drcený kmín, necháme rozvonět, nasypeme na menší kousky pokrájené zelí a za častého... více o Karbanátky se zelím
Slaninu nakrájíme na kostičky,rozškvaříme s lžící oleje,přidáme kysané zelí,osolíme (můmeme i jemně opepřit) a podusíme 10-15 minut Brambory... více o Halušky se zelím
Slaninu pokrájíme na malé kostičky a nasucho, pokud je trochu tučnější, ji osmažíme dozlatova. Je-li slanina libovější, přidáme trošičku sádla nebo... více o Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
V robotu uhněťte z mouky, mléka, oleje, soli a droždí hladké, měkké, pružné a nelepivé těsto. Mísu vytřete olejem a těsto zakryjte fólií a nechte... více o Trhací závin se zelím a uzeným
Vařené zchladlé oloupané brambory (nejlépe moučné) nastrouháme na jemném struhadle nebo dobře rozmačkáme a dáme do mísy, kam přidáme i řádně vymačkané... více o Bramborové šišky / noky se zelím
Nejprve začneme zelím, které zabere nejvíce času. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme cuk a počkáme až se rozpustí, mírně do hněda. Potom přidáme na... více o Veganské plněné knedlíky s červeným zelím
Slaninu pokrájejte na nudličky, žampiony očistěte a pokrájejte na plátky. Slaninu dejte vypéct na rozpálenou pánev takřka dokřupava. Pokud nepustí... více o Zapečený chléb se špenátem a sýrem
Troubu předehřejte na 170°. Lososa zbavte kůže a naporcujte na filety. Umyjte chřest, dobře osušte a ořízněte asi 1,5 cm od konců. Plech vyložte... více o Zapečený losos s chřestem
Zelí pokrájejte na proužky a růžičky kapusty přepulte. Vše nasypte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete, pokapejte olivovým olejem. V... více o Smaženky z vánočky s pečeným zelím a slaninou
Zelí nakrájejte na velmi jemné proužky. V kastrolu rozehřejte polovinu másla, vsypte zelí a restujte ho asi 2 minuty. Přidejte drcený česnek, osolte a... více o Reuben sendvič s červeným zelím
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, rozšťoucháme a necháme zchladnout. K rozšťouchaným bramborám přidáme vejce, drobně pokrájená, od... více o Bramborové placky - bezmasé, se zeleninou
Nejdříve si udělejte přípravu. Oloupejte a nakrájejte rajčata na malé kousky, nakrájejte cibuli, připravte česnek a na malé proužky nakrájejte zelí.... více o Moje rajčatová polévka se zelím a s rýži
Starší bochník chleba, a je jedno, zda bude kulatý, šišatý nebo hranatý si pokrájíme do mřížky. Nic složitého na tom není, jen potřebujeme delší ostrý... více o Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"
Na trošce tuku (záleží na tučnosti slaniny) si osmažíme pokrájenou slaninu a osolené a opepřené brambory dozlatova. Pak přisypeme na kratší kousky... více o Selská omeleta se zelím
Mleté maso dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané zelí, které jsme překrájeli na kratší kousky, nastrouhaný česnek a studené vařené brambory (klidně... více o Zelníky - karbanátky se zelím
Na tuku osmažíme cibuli dozlatova, ke které ke konci smažení přidáme rozvonět i jemně nasekaný česnek. Přisypeme na nudličky pokrájené zelí, osolíme,... více o Česnekové nudle se zelím - nejen příloha
Velké brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce doměkka. Nerozvařit. Po uvaření scedíme, necháme zchladnout, rozpůlíme, patrně vydlabeme do "lodiček",... více o Plněné zapečené brambory s uzeným a zelím
Květák rozebraný na růžičky povaříme krátce na páře nebo v osolené vodě (na skus). Poté pokrájíme na menší kusy. Během vaření květáku necháme na másle... více o Zapečený květák pro chlapy
V rendlíku orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte zelí, podlijte trochou vody a duste pod pokličkou. Když je zelí téměř měkké, přidejte k němu... více o Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví a červeným zelím
Do větší mísy dáme na slabší nudličky nakrájené zelí a mrkev, které osolíme a pocukrujeme. Pak zeleninu krátce promneme čistou rukou, aby začalo zelí... více o Zeleninový salát se zelím
Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce povařit do osolené vody. Poté scedíme a necháme okapat. Po částečném zchladnutí pokrájíme na menší kusy. Na... více o Zapečený květák (nejen) s uzeným masem
Na sádle či oleji osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i kapsy nebo roládky z masa. Maso otáčíme, aby se nám osmažilo po celém povrchu... více o Kapsy / závitky se zelím
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou s kmínem a dáme do remosky o průměru cca 24 cm, vymazané olejem nebo sádlem. Okapané zelí dáme do... více o Vepřové pod zelím pečené - z remosky
Kachnu nebo husu, kterou jsme pekli například k nedělnímu obědu a celou ji nedojedli, použijeme k výrobě tohoto rychlého pokrmu. Maso obereme od kostí... více o Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky
Na rozpálené pánvi s troškou sádla či oleje osmažíme pokrájené osolené a opepřené kostky nebo nudličky masa ze všech stran dozlatova. Kdo chce, může... více o Vepřové se zelím v minutkové verzi
Na oleji nebo sádle si osmažíme dozlatova na kostičky pokrájené cibule, ke kterým přidáme osmažit na menší kostičky nebo nudličky pokrájené uzené maso... více o Uzené se zelím
Krkovici pokrájíme na 3 plátky, které po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. V... více o Krkovice se zelím
Mletá směs: na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso a smažíme za stálého míchání, dokud se nám kousky masa od sebe neoddělí... více o Gnocchi se zelím a mletým masem
Květák předvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Cibuli na trošce oleje osmažíme dosklovata. Přidáme na kostičky pokrájené... více o Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
Maso ze všech stran osolíme a okmínujeme, vložíme ho do pekáče, podlijeme vodou, přiklopíme, dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme zhruba 90 minut... více o Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Uzený špek nakrájejte na kostičky, 50 g si dejte stranou, zbytek vsypte do kastrolu. Cibuli nakrájejte nadrobno a přidejte do kastrolu. Restujte, až... více o Kotlety plněné kysaným zelím
Zeleninu na vývar očistěte a nakrájejte na větší kousky. Opečte ji na oleji ve větším hrnci, přidejte kuřecí křídla a skelety, bobkový list, jalovec,... více o Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Nakrájejte cibuli a zelí na tenké plátky, osolte a nechte odležet ideálně 24 hodin v chladu. Vymačkejte přebytečnou tekutinu, přendejte zeleninu do... více o Pizza se zelím a kozím sýrem
Mouku a krupici promíchejte na pracovní ploše. Ve středu udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Přidejte olej a půl lžičky soli. Rukama vypracujte... více o Smetanové fleky se zelím
Troubu zapněte na 180 °C. Kachnu ze všech stran osolte a opepřete. Hrudí dolů jí položte na mřížku a tu na hluboký plech, kam bude odkapávat tuk.... více o Kachna s fíkovým zelím
Nakrájejte na kousky slaninu, nasekejte cibuli a v pekáči obojí orestujte dozlatova. Vložte osolenou a opepřenou kachnu, přidejte koření a přiklopte... více o Kachna s rozinkovým zelím
Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo sádle dorůžova, přidáme pokrájené a dle chuti osolené, opepřené a okmínované maso, které za občasného... více o Plec pečená (nejen) se zelím