Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Nakrájejte čokoládu na menší kousky a vložte do misky. Zahřejte smetanu k bodu varu a zalijte s ní čokoládu. Nechte 5 minut odstát. Pomalu míchejte ... více o Ganache do koblih nebo dortů
Všechny suroviny rozmixujte v blenderu nebo výkonném mixéru. Mražené ovoce udělá smoothie krémové a příjemně osvěžující. Konzumujte hned po... více o Tropické ledové smoothie z pampeliškových listů
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné rozpuštěné máslo (nebo máslovou Heru...) a mléko, promícháme, přisypeme mouku s kakaem a kypřidlem,... více o Kakaový korpus / bábovka z remosky
Remosku si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo ji můžeme místo vymazávání vyložit pečícím papírem. Žloutky vyšleháme v míse s cukry do... více o Kávový korpus (bábovka) z remosky
Bílky s cukrem vyšleháme mixérem na maximum, a to tak dlouho, dokud je opravdu hoooodně pevný. Zjistíto to zkouškou, že do sněho namočíte špičku prstu... více o Korpus na dort
Mléko s rozmíchanou moukou nebo škrobovou moučkou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 2 minuty. Pak odstavíme a hustou... více o Máslový krém jako náplň do dortů s malinami
Máslem vymažeme dortovou formu, hrubou moukou ji vysypeme. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao s kypřidlem a nakonec po částech zlehka... více o Kakaový korpus
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej a kávu: 7 lžic čisté černé kávy a 7 lžic zamíchané kávy (i se sedlinou). Promícháme, přidáme namleté... více o Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej s vodou a prošleháme. Vmícháme mouku s kypřidlem a opět prošleháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z... více o Piškotový korpus - dvoupatrový dort
Tři větší (případně 4 menší) vejce rozklepneme. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, prošleháme a vmícháme mouku s kypřidlem a... více o Kokosový piškot - korpus
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme smetanu, kávovou sedlinu, mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme, těsto nalijeme do vymazané a vysypané... více o Kávový korpus
Dávkování: 1 hrneček = 200 ml; 1 lžíce = vrchovatá polévková lžíce V jedné míse si připravíme sypkou směs - smícháme mouku, kakao, kypřící prášek a... více o Krtkův dort - dobrý korpus
Množství těsta je určeno do kulaté formy o průměru 22-25 cm nebo do pekáčku s rozměry cca 35x22 cm. Čím bude forma menší, tím bude piškot vyšší. Dle... více o Jablečný piškot (korpus)
Troubu předehřejeme na 180°C. Vymažeme formu a vysypeme moukou. Ušleháme vejce a cukr. Přidáme mouku, olej, vodu a závěrem kypřící prášek. Těsto... více o Piškotový korpus na dort
Čokokuličky dáme do misky a zakapeme malým množstvím mléka, které necháme do kuliček nasáknout za občasného promíchání, nerozmočit! Mezitím si... více o Korpus s čokokuličkami
Rozmixujeme led, Baileys, kávu, mléko a cukr. Důkladně promíchejte a nalijte do vysokých skleniček. Přidejte šlehačku a posypte čokoládovými hoblinami... více o Ledové latte s Baileys
Žloutky ušlehat za postupného přidávání horké vody, potom přidávat cukr a ušlehat do husté pěny. Ušleháme hustý sníh z bílků. Do žloutkové hmoty... více o Malý korpus
Do úzké vyšší nádoby (nejlépe do takové, která je určená na šlehání šlehačky) nebo shakeru dáme dvě lžičky rozpustné kávy, cukr (dle chuti, lepší je... více o Ledové Frappé
Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a... více o Mramorový korpus
Máslo vytáhneme z ledničky, dáme na 10 minut odstát, po odstátí dáme do mísy a vyšleháme šlehačem při nejvyšších otáčkách. Poté přisypeme cukr moučku,... více o Krém na zdobení dortů
V míse ušlehat větší část moučkového cukru, žloutky a vodu. Šlehat do té doby než bude hmota bílá. Z bílků a zbytku moučkového cukru ušlehat sníh. Do... více o Světlý piškotový korpus
Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. V míse vyšleháme do pěny cukr se žloutky. K nim přidáme mouku, nastrouhanou čokoládu a do toho lehce vmícháme sníh z... více o Čokoládový korpus
Těsto vystačí na třípatrový dort s korpusy o průměru 11, 15 a 23 cm. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme pomleté ořechy a za stálého... více o Majolkovo-ořechový dort (korpus)
Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme krém vychladit v lednici.... více o Lehký krém do piškotového dortu
**KORPUS:** 1. Nahřála jsem si troubu na 150°C (elektrická trouba). 2. Z vajec a cukru jsem si vyšlehala směs. Nebyl to sníh, ale taková řidká směs. 3... více o Korpus s jablky
Z bílků ušleháme sníh, po částech přidáme 100 g moučkového cukru a ušleháme dohusta. Žloutky utřeme se zbylým cukrem do pěny, přidáme ke sněhu a... více o Velký piškotový korpus
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu s prosátou moukou ho střídavě vmícháváme do žloutkové pěny. Těsto rozetřeme do... více o Malý piškotový korpus
Ušleháme žloutky s cukrem a pak přidáme ostatní, nakonec lehce vmícháme sníh. Upečeme na velkém plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme v předehřáté... více o Ořechové řezy ledové - cukroví
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky dortové formy a dno jenom... více o Dortový korpus pro začátečníky
Šleháme vejce s cukrem, nejlépe elektrickým ručním šlehačem (cca 7 min.), až je z toho jemně pastelově nažloutlá hustší hmota. Ručně potom vmícháme... více o Jednoduchý piškotový korpus
Kulatou formu o průměru 20 cm vymažeme a dno vyložíme kruhem pečícího papíru, který také pomastíme. Sušenky rozdrtíme, přidáme k nim sekané kandované... více o Ledové čokoládové řezy
Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem do husté pěny, přidáme plechovku ananasového kompotu se šťávou a polovinu pokrájených jahod, přidáme 2 hrnky... více o Ananasovo-jahodové řezy s krémem z ledové kávy
Předehřejeme troubu na 190 °C nebo 375 °F. Vymazat a lehce moukou vysypat kulatou formu o průměru 25 cm. Obrátit dnem nahoru a poklepem odstranit... více o Piškotový korpus II.
Ušleháme bílky do tuha, přimícháme cukr a šleháme. Přidáme 5 žloutků a zamícháme vařečkou. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva a opět zamícháme.... více o Piškotový korpus
Rozehřáté máslo, žloutky a kakao rozšleháme, přidáme polovinu cukru a šleháme do zdvojnásobení objemu. V mouce rozmícháme sůl a prášek do pečiva a... více o Univerzální dortový korpus
Na vodní lázni rozpustíme tuk a do rozpuštěného postupně všleháme ostatní ingredience. Necháme v chladničce ztuhnout, poté děláme kuličky, které... více o Ledové koule
Žloutky šleháme s cukrem za pomalého přilévání kávy. Do ušlehané směsi přidáme ořechy smíchané s moukou a tuhý sníh z bílků. Krém: celé vejce , cukr a... více o Ořechový korpus
Do rozmraženého špenátu vmícháme žloutky a mouku. Osolíme a přimícháme sníh z bílků. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vylijeme a... více o Špenátová roláda - korpus
Ve vysoké sklenici všechny ingredience rozmixujeme, až vznikne bohatá pěna. Podáváme s oplatkou se lžičkou i slámkou k osvěžení zejména při slavností... více o Ledové frapé
Led rozdělíme do sklenic a zalijeme sirupem či likérem podle chuti. Dolijeme dobře vychlazenou limonádou a minerálkou. Ozdobíme plátkem limetky.... více o Ledové lesní kouzlo