Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte na lžíci oleje, přidejte uzené maso pokrájené na kostičky a pár minut ho restujte. Zelí slijte, pokrájejte, aby v... více o Závin se zelím a uzeným masem
Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky, zalijte mlékem a nechte chvíli nasáknout. Přidejte jednu cibuli pokrájenou nadrobno, mleté maso, nasekanou... více o Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Připravte marinádu. V míse prošlehejte džus, javorový sirup, kečup a sójovou omáčku. Přidejte nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek. Kuřecí stehna... více o Havajské kuře huli huli
Kuřecí prsa horizontálně rozkrojte na poloviny, získáte čtyři ploché plátky masa. Ty lehce rozklepejte paličkou. Do širších plochých misek si... více o Kuře v parmazánu se salátem
Zeleninu a jablka oloupejte, cibuli pokrájejte nadrobno, celer a jablka na kostky. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte... více o Celerová polévka s jablky
Cibuli a papriku očistěte a pokrájejte na kostičky. Maso osolte a opepřete. V kastrolu se silným dnem rozehřejte máslo a opečte na něm maso, z každé... více o Kuře na paprice
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, pokapeme polovinou sójové i ústřicové omáčky, promícháme a necháme marinovat.... více o Thajské kuře s vaječnými nudlemi
Mouku, cukr, prášek do perníku smícháme v míse, přidáme olej, žloutky, rum, trochu kakaa a mléko. Z těchto surovin vymícháme hladké těsto. Do základu... více o Vláčný perník s jablky
Začněte krémem. Pudink s mlékem dejte do misky nebo rendlíku a nad párou z něj uvařte hustý krém. Odložte, překryjte na povrchu fólií a nechte... více o Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
Na pánvi rozehřejeme olej a necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky, dáme do pánve a krátce... více o Kuře na paprice s domácími šalvějovými noky
Kuře omyjte, osušte a opatrně mu uvolněte kůži na prsou – vsuňte pod kůži dva prsty, aby se uvolnila od masa, a vytvořte kapsu. Z citronu ostrouhejte... více o Pečené citronové kuře s jablky a hruškami
Těsto: mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme vanilkový cukr a rozdrobíme droždí. Přistrouháme citronovou kůru. Přilijeme... více o Blbouni (knedlíky) s jablky
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslové dýně podélně rozpulte, u dýní hokkaidó seřízněte vršek se stopkou. Vydlabejte semínka. Dýně naskládejte na plech... více o Plněné dýně s rýží, fenyklem a jablky
Kuře naporcujeme nebo použijeme kuřecí díly, dle vlastního výběru. Osolíme, opepříme. Do pekáčku nasypeme jemně pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, na... více o Kuře ve smetanovém sosu
Nejdříve připravíme masové kuličky: mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a pepř, velmi jemně pokrájenou cibuli a nastrouhaný česnek. Vše řádně... více o Rozlétané plněné papriky
Kuřecí prsa dejte do misky, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, přidejte sůl, pepř a uzenou papriku. Maso ve směsi dobře obalte. Rozpalte pánev a... více o Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Stehna nebo porce kuřete osolte, opepřete, dejte do mísy, přidejte bobkové listy, rozmarýn a stroužky česneku rozmáčknuté plochou stranou nože. Vše... více o Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Pinzetou odstraňte zbytky peří, husu omyjte, osušte a zevnitř i zvnějška do ní vetřete alespoň záleží na velikosti drůbeže. Nechte v chladu uležet do... více o Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Brambory dobře očistěte a uvařte ve slupce, oloupejte je a nakrájejte, menší kusy na čtvrtky. Zatímco se budou vařit brambory, nakrouhejte zelí na... více o Bramborový salát s červeným zelím a pestem
Zelí nakrouhejte najemno, spařte vroucí vodou a propláchněte ledovou. Nechte dobře okapat a dejte do velké mísy. Olej prošlehejte metličkou s... více o Salát z červeného zelí s jablky
Troubu předehřejte na 160 °C. Stehna omyjte a osušte. Vložte je do pekáče, osolte a posypte kmínem. Přidejte celou palici česneku překrojenou napříč a... více o Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Omyté a osušené maso pokrájejte na větší kostky o velikosti asi 4 x 4 cm. Oloupanou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na tenké plátky. Přidejte... více o Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Velký hrnec naplňte vodou, osolte a přiveďte k varu. Vařené uzené maso nakrájejte na malé kostičky. Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte... více o Plněné bramborové knedlíky se špenátem a cibulkou
Maso omyjte, očistěte a osušte. Každé prso podélně rozřízněte na 2 plátky, osolte a opepřete z obou stran. Ve vyšší pánvi rozehřejte lžičku tuku a... více o Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem
Cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si všechno koření podle receptu. Začneme předehřívat troubu na 200°C. Do... více o Kuře ala bažant
Kuře opláchněte pod vodou a osušte papírovými utěrkami Poté kuře vložte na plech a osolte a přidejte kmín. Vezměte slaninu a kuře s ní obložte po... více o Kuře na černém pivu
Cukety omyjte, podélně rozpulte a semínka vydlabejte lžičkou. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek nadrťte, petrželku nasekejte, sýr nastrouhejte... více o Cukety plněné mletým masem
Kuře ostrým nožem nebo nůžkami na drůbež rozřízněte uprostřed prsní kosti po celé délce. Otočte ho kůží nahoru, dlaní zatlačte na páteř a zploštěte ho... více o Grilované kuře naplacato
Připravte si marinádu. Všechny suroviny dejte do mixéru a dobře rozmixujte. Římský kmín a koriandr můžete před tím podrtit v hmoždíři. Maso naložte do... více o Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Špekáčky oloupeme a rozřízneme podélně vejpůl. Mezi dvě půlky špekáčku vložíme plátek papriky a cibule a spojíme je párátkem. Poté je vložíme na... více o Špekáčky na pivě Primátor
V míse smíchejte maso, vejce, nadrobno nasekanou jarní cibulku, většinu petrželky a na velmi malé kostičky pokrájené pečivo. Směs dochuťte solí a... více o Kapie plněné kuřecím masem
Připravte si marinádu. Do misky dejte jogurt. Z citronů nastrouhejte kůru, vymačkejte z nich šťávu a přidejte do mísy spolu s nadrceným česnekem,... více o Marinované řecké kuře
Kuře okořeňte a orestujte na másle s olivovým olejem z obou stran. Poté nakrájejte cibuli, oloupejte česnek, zeleninu nakrájejte na kusy cca 2x2 cm.... více o Kuře se zeleninou z jednoho pekáče
Cibuli nakrájejte najemno. Na pánvi rozpalte olivový olej, cibulku nechte zesklovatět, přidejte tymián, rozmarýn, bobkový list, případně také olivovou... více o Fazolová polévka s klobáskou
Přichystejte si dva plechy a vyložte je pečicím papírem. Mrkve očistěte nebo oloupejte, rozpulte je, vhoďte do mísy, pokapejte olivovým olejem, osolte... více o Kuře se zeleninou z jednoho pekáče
Nejprve povařte rýži. Vhodíte ji do vroucí vody a nechte 4 minuty vařit. Rýži slijte, propláchněte studenou vodou a nechte ji vychladnout. Následně se... více o Plněné papriky
Kuře omyjte a osušte. Troubu zapněte na 160 °C. Rohlíky pokrájejte na kostičky a orestujte je na másle. Vsypte je do velké mísy, přidejte mandle a... více o Pečené kuře s nádivkou
Rozpalte na pánvi sádlo a přidejte žampiony nakrájené na čtvrtky. Sušené houby namočte do vody zhruba na 30 minut. Po půl hodině z nich vyždímejte... více o Kuře na houbách
Výpečky si připravíme dle vlastní chuti, tak jak jsme zvyklí a jak nám chutnají. U nás se k masu přidává hodně cibule, drcený kmín, pepř, někdy česnek... více o Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Pokrájené banány, vejce, kokos a mouku dejte do mixéru a rozmixujte na hustější těsto. Na pánvi nebo lívanečníku rozpusťte kousek másla, lžící... více o Banánové lívance s kokosem a jablky
Kuře naporcujeme na menší kusy, osolíme a poklademe do pekáčku na pokrájenou cibuli, česnekový bok nebo slaninu, nasekané stroužky česneku a rozmarýn.... více o Nedělní kuře
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme mleté maso a dále smažíme a mícháme do jeho rozdrobení. Osolíme, opepříme, přidáme... více o Gulášová polévka se zelím
Na pánvi nasucho opražte mandlové lupínky a odložte je stranou. Jablka pokrájejte na kousky velikosti sousta, v pánvi rozpusťte máslo a jablka... více o Rýžová kaše s jablky a mandlemi
Kuřecí stehenní nebo prsní řízky pokrájíme na kostky nebo nudličky, pórem na kolečka, česnek drobně nasekáme. V hrnci rozpálíme trochu oleje a vložíme... více o Pikantní kuře s pórkem
Mletá směs: na oleji nebo sádle osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Ke konci smažení přidáme rozvonět česnek a vmícháme mleté maso. Osolíme, opepříme... více o Zapečená rýže s mletým masem a zelím
Kachnu očistěte, odřízněte horní konce křídel. Nezapomeňte z břicha vyjmout droby v sáčku! Kachnu osolte i okmínujte zvenku i zevnitř a do břišní... více o Pečená kachna s červeným zelím
Husu dobře očistěte od zbylého peří i přebytečného tuku. Odřízněte konce křídel a z břišní dutiny vyndejte droby. Husu omyjte, osušte a dobře nasolte... více o Pečená husa s brusinkovým zelím
Kuře naporcujte na 4 části a ze všech stran je osolte. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a porce kuřete na něm ze všech stran orestujte... více o Kuře na paprice
Připravte náplň. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, žampiony očistěte a pokrájejte na čtvrtiny či osminy. Na oleji zpěňte cibuli, přidejte... více o Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony
Původně se tento recept dělal jen z bůčku, až na konci minulého století se začalo přidávat i dietnější maso. Poměr je tedy čistě na Vás, nám tento... více o Vepřové výpečky se zelím