Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Všechny uvedené suroviny spojíme dohromady, aby se těsto nelepilo (vody a oleje nemusíme použít veškeré množství). Rozválíme ho do kulatého tvaru,... více o Lučinové těsto na pizzu
Hladkou mouku rozšleháme se špetkou soli, cukrem, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla hladká a akorát tak hustá směs vhodná na palačinky. Na pánvi... více o Těsto na palačinky
Nejprve si připravíme kvásek. Kvasnice rozmícháme se lžičkou krupicového cukru a zalijeme asi polovinou vlažného mléka. Přidáme cca 2 lžíce mouky,... více o Velikonoční mazanec
Všechny ingredience zamícháme do konzistence připomínající krupicovou kaši. Místo kefíru můžeme dát mléko, zbytky jogurtu, šlehačka atp.. V případě... více o Těsto bábovkové hrníčkové
Tvaroh, změklé máslo, hladkou mouku a trochu soli smíchejte do těsta a vypracujte v rukách. Do sladké varianty můžete přidat trochu moučkového cukru.... více o Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Všechny suroviny nasypte do mixéru. Nejprve mouku a poté máslo, zakysanou smetanu, sůl a nakonec vejce. Vše pečlivě promixujte. Na pracovní plochu... více o Domácí těsto na quiche
Do mísy prosejte mouku a přimíchejte oba cukry a špetku soli. Ve středu vytvořte prohlubeň a do ní nasypte rozdrobené droždí. Zalijte asi polovinou... více o Klasický mazanec
Troubu zahřejte na 160 °C. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, postupně zašlehejte vejce jedno po druhém. Do máslového krému poté zapracujte... více o Tvarohový mazanec
Do stroje s hákem přidáme změklé máslo s medem, cukr a vejce. Necháme míchat. Přidáme mouku promíchánou se sodou a kořením, skořici a kypřicí práškem.... více o Medové perníkové těsto
Mouku prosejte na vál, přidejte moučkový cukr a promíchejte. Do mouky udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce a přidejte na menší kousky nakrájené... více o Základní linecké těsto
Mouku nasypte do mísy kuchyňského robotu a promíchejte. V půllitru smíchejte rozdrobené droždí s vodou. Robot s hnětacím hákem zapněte na nízkou... více o Těsto na pizzu
Do misky rozdrobte droždí, přidejte 40 g cukru a lžičkou rozetřete na hladkou kaši. Přilijte asi třetinu vlažného mléka, přidejte 2 lžíce mouky a vše... více o Špaldový mazanec s ořechy
Droždí rozetřete v malé misce s polovinou cukru na kaši. Přilijte polovinu vlažného mléka, přisypte lžíci mouky, krátce vše promíchejte a při pokojové... více o Základní těsto na koblihy
Ingredience rozmícháme tak, aby vzniklo hladké řídké těsto. Mouku je dobré přidávat postupně. Na rozpálenou pánev s trochou oleje nalijeme plnou... více o Těsto na palačinky
Vejce rozšleháme v misce s mlékem, špetkou soli a skořicí. Jednotlivé plátky vánočky nebo mazance obalujeme v připravené vaječné směsi a vždy necháme... více o Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Z cukru, droždí a mléka uděláme kvásek. Vše smícháme a necháme vykynout. Připravíme si plech s pečicím papírem. Vezmeme část těsta, tu rozprostřeme po... více o Kynuté těsto na pizzu
Asi 100 ml mléka ohřejte tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijte ho do misky a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci mouky a cukr, promíchejte a... více o Langoše: recept na základní těsto
V misce rozdrobte droždí se lžičkou cukru. Přimíchejte lžíci mouky a polovinu vlažného mléka. Nechte na teplém místě asi 10 minut, než vzejde kvásek.... více o Mini mazance
Mouku nasypeme do mísy a dle chuti nastrouháme čerstvou citrovou kůru, do středu mouky dáme jemně nastrouhané brambory (ty nám zajistí vláčnost těsta)... více o Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Nejprve si zaděláme na kvásek z hrnečku vlažné vody, cukru a kostky droždí.Než nám kvásek vykyne, tak si mezí tím smícháme mouku sůl a kmín promícháme... více o Těsto na domácí chleba
250 ml mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru, mouky a čerstvé droždí. Necháme vzejít kvásek.V druhé misce prosejeme mouku, přidáme olej, zbylé teplé... více o Těsto na francouzské bagety
Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo vyšlehejte do pěny s cukrem, vanilkovým extraktem a citronovou kůrou. Zašlehejte vejce, pak tvaroh a... více o Bezlepkový tvarohový mazanec
Troubu rozehřejte na 180 °C. Z poloviny vlažného mléka, vanilkového cukru a rozdrobeného droždí nechte na teplém místě vzejít kvásek. Ve velké míse... více o Mazanec s mandlemi
Do dostatečně velké mísy vysypu tak 3/4 mouky, přidám sůl, dosypu mouku, rozdrobím droždí, lžičku cukru a oleje a půl litru horké vody. Na 1 kg mouky... více o Těsto z naší pizzerie
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do... více o Základní těsto na koblihy
Já dělám těsto v pekárně na chleba-pokud nemáme uděláme těsto klasickým způsobem.Pokud máme tedy pekárnu tak by tam měl být i program na těsto.... více o Italské těsto a výborná pizza
Na vál vysypeme hrubou mouku (případně namíchat s polohrubou), do důlku uprostřed vyklepneme vejce, osolíme ho a přidáme tvaroh (nebo bílý jogurt) a... více o Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky
Strouhanku navlhčíme mlékem, trošku mléka si necháme, přidáme do něj vlahé máslo a žloutky a rozkvedláme. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme... více o Těsto se strouhankou na ovocné knedlíky
Mouku nasypeme do mísy a smícháme se solí, vanilkovým cukrem a kůrou. Uprostřed pak uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr krupici, rozdrobíme droždí... více o Máslové mini bochánky (mazance) - drobenkové
Tvarohová náplň: tvaroh v misce smícháme s cukrem, pudinkem a nastrouhanou mrkví. Mouky smícháme s vanilkovým cukrem, solí, kůrou v míse. Uprostřed... více o Mini bochánky (mazance) - plněné
Mouku nasypeme do mísy a smícháme se špetkou soli, krupicovým a vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Uprostřed mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj... více o Bramborové mini bochánky (mazance)
Mouky smícháme v míse se špetkou soli a citronovou kůrou, uprostřed uděláme hlubší důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme cukry a zalijeme... více o Mini bochánky (mazance) - cukrové
Nejprve si pěkně utřeme tuk s cukrem a vanilkovým cukrem. Utřeme ručně a poté vyšleháme šlehačem do pěny. Přidáme tvaroh a také jedno vajíčko, to... více o Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky
Do pekárny dáme vlažné mléko, rozpuštěné tuky a žloutky. Pak nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru, Dále do jednoho rohu pekárny... více o Výborná vánočka nebo mazanec, lze upéct i v pekárně
Droždí rozdrobíme do misky, zasypeme troškou cukru, OPATRNĚ zalijeme trochou vody a na teplém místě necháme odpočinout. Máslo, zbytek cukru a vajíčka... více o Bezlepkový mazanec
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Na jedno vejce použijeme lžíci oleje. Dávka ze 4 vajec stačí na dortový korpus. Bábovku uděláme ze 7... více o Výborné piškotové těsto na dort
Do mísy dáme mouku smíchanou s cukry a solí, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přilijeme trochu vlažného mléka, trošku... více o Bramborový bochánek (mazanec)
V misce s vodou rozpustíme droždí a cukr, přidáme prosátou mouku a sůl a promícháme. Na moukou posypaném vále hněteme těsto asi 10 minut, dokud není... více o Těsto na italskou pizzu
Všechny suroviny smícháme a vyhněteme do hladkého těsta. Chceme-li si ušetřit práci, vložíme vše do hnětače či domácí pekárny (program na přípravu... více o Těsto na tortily
Suroviny do pekárny vkládáme v následujícím pořadí: mléko, máslo, žloutky, rum (kdo má rád, ale nemusí být), mouka, cukr, vanilkový cukr, citronová... více o Povidlové buchty - těsto z domácí pekárny
1. Do mléka dáme tuk se špetkou soli a přivedeme k varu. 2. Do vařícího mléka přisypeme mouku, sundáme s ohně, zamícháme a opět za stálého míchání na... více o Odpalované těsto (věnečky, banánky, měchurky)
Do vlažného mléka přidáme mouku, vejce a špetku soli. Zamícháme na hladké těsto, rozlijeme tenkou vrstvu na pánev potřenou olejem, smažíme po obou... více o Těsto na palačinky
Do mouky na vále uděláme důlek a rozdrobíme droždí - pocukrujeme a hned s ostatními ingrediencemi rukama vypracujeme vláčné těsto - NENECHÁVÁME KYNOUT... více o NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN - ŠTRÚDL - od mojí babičky :-)
Všechny ingredience nasypeme do misky a dobře promícháme. Necháme 10 minut odstát, na pomoučněné ploše tvoříme pizza základ.... více o Super tenké těsto na pizzu
Listové těsto dáme na plech, na kterém už máme připravený pečící papír. Pomažeme medem a rozložíme nastrouhaná jablka. Navrch posypeme kokosem,... více o Listové těsto s jablky
Vše v uvedeném pořadí vložím do formy (kandovanou pomerančovou a citronovou kůru vkládáme až po signálu na semínka) a dám dělat na program ZÁKLADNÍ... více o Mazanec z domácí pekárny
I když jeho příprava není zrovna z rodu těch „hotovo za 15 minut“, přesto se čas věnovaný magické přeměně mouky a másla v křehounké lístkující těsto... více o Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Všechny suroviny zpracujeme v těsto a uložíme aspoň na 1 hodinu do chladu. Odležené těsto vyválíme na 3 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary. Ve... více o Linecké těsto z javorového sirupu
Do mísy dáme mouku. Uprostřed uděláme důlek, nalejeme do něj vodu a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Až nám kvásek vzejde, rukou spojíme... více o Těsto na pizzu z celozrnné mouky
1. Droždí nechte vzejít v troše vlažné vody nebo mléka se špetkou cukru. Ve velké míse promíchejte vzešlé droždí s moukou a solí. Pokud používáte... více o Základní těsto na pizzu