Rybu nakrájejte na kostičky a rozložte na talíři tak, aby se jednotlivé kousky nepřekrývaly. Vše zalijte čerstvě vymačkanou šťávou z limetek. Osolte,...
více o Ceviche, ryby marinované v citrusové šťávě
Droždí rozpustíme ve vlažné smetaně s cukrem a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku a špetku soli prosejeme do mísy a přidáme vejce a...
více o Zavináče se škvarky
Nakrájíme filety s obou ryb na kostičky a osolíme a okořeníme kořením na ryby a dáme do římského hrnce. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a...
více o Ryby na zelenině
Do 5 litrové sklenice vrstvíme zelí a ryby, zalijeme nálevem. Přidáme 5 zrnek celého pepře, 5 zrnek nového koření a 1 bobkový list. Ryby očistíme,...
více o Nakládané ryby
Ryby očistíme a zbavíme hlavy a ploutví, naporcujeme na filety bez páteře.
Příprava láku: do 2 l vody nalijeme 1/2 l octa, vsypeme deko a 3 lžíce...
více o Rybí salát z cejnů a bílé ryby
Rybky zbavíme šupin, odřežeme hlavy a řádně opereme.
Uděláme lák na 5 kg rybek. 3 l vody v ní rozpustíme 0,3 kg soli. Do 3 l sklenic naskládáme...
více o Zavináče II.
Připravíme si ztužující lák. Na 5 kg rybek - 3 litry vody, ve které dobře rozpustíme 0,3 kg jedlé soli, není od věci použít sůl se zvýšeným obsahem...
více o Rybí zavináče
Ryby řádně očistit a vykuchat vnitřnosti a žábry. Hlavu necháváme. Potřít solí i uvnitř a nechat odležet v chladnu 2-3 hodiny. Před uzením trochu...
více o Uzené ryby
Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a...
více o Nakládané ryby na kyselo
Mouku s pivem, žloutkem a trochou soli smícháme a trochu vyšleháme. Z bílku ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těstíčka....
více o Těstíčko na zeleninu, ryby
Sledě zalijeme studenou vodou a 12 hodin máčíme, mezitím vodu 2x vyměníme. Poté ryby vyjmeme, odřízneme hlavy, vykucháme, zbavíme kostí, zalijeme...
více o Zavináče
Očistíme a nakrájíme zeleninu a brambory. Vše orestujeme na másle, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut. Poté přidáme vykostěnou,...
více o Polévka z uzené ryby