Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Do misky nalijeme mléko a přidáme na drobné kostičky nakrájené rohlíky, které necháme nasáknout. Kopřivy přelijeme horkou vodou a ihned zalijeme vodou... více o Velikonoční sekaná s kopřivou
Cibuli nasekáme nadrobno a na mírném plameni ji osmažíme na oleji do mírně zlatavé barvy. Do větší misky dáme krůtí maso, vejce, vločky, prolisovaný... více o Zdravá velikonoční sekaná
Nejprve uvaříme každý druh masa zvlášť ve vodě. Uvařené a vychladlé maso nakrájíme na kostičky. Množství masa si určíme podle toho, jak vydatnou... více o Velikonoční nádivka na plech
Rozinky zalijeme rumem a necháme nasáknout. Z vlažného mléka, trochy cukru a droždí necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, sůl,... více o Velikonoční věnec
Máslo, žloutky a cukry vyšleháme do pěny, přidáme ořechy, rozinky, kandované ovoce, mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec vmícháme ušlehaný... více o Velikonoční biskupský beránek II.
Koleno vložíme do vroucí vody, přidáme pepř, sůl a jeden svazek petržele a necháme vařit, dokud maso nezměkne (asi 2 hodiny). Pak koleno vyjmeme,... více o Velikonoční nádivka s uzeným masem
Připravte si pečicí formu, vymažte ji máslem a vysypte hrubou moukou. V míse vyšlehejte žloutky, změklé máslo a cukr do pěny. V další míse ušlehejte z... více o Velikonoční biskupský beránek
Den předem ponořte maso do hrnce se studenou vodou a přiveďte k varu. Po 5 minutách vodu slijte, maso zalijte čistou vodou a vařte alespoň 30 minut.... více o Velikonoční nádivka podle časopisu F.O.O.D.
Do mísy nasypte mouku, cukr a sůl a promíchejte. Veprostřed udělejte důlek a rozdrobte do něj droždí. Přilijte polovinu teplého mléka, promíchejte a... více o Velikonoční jidáše
Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouháme i tvrdý sýr. Cibuli, špek a uzené maso nakrájíme na menší kostičky. Přidáme mouku, prášek do pečiva... více o Cuketová nádivka s uzeným masem
Nejprve si připravíme kvásek. Kvasnice rozmícháme se lžičkou krupicového cukru a zalijeme asi polovinou vlažného mléka. Přidáme cca 2 lžíce mouky,... více o Velikonoční mazanec
Na kostičky nakrájené rohlíky nebo housky namočíme do vývaru, přidáme žloutky, sekané čerstvé bylinky, majonézu, strouhaný česnek, na kostičky... více o Velikonoční nádivka s uzeným masem
Předehřejte troubu na 175°C, formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Změklé máslo utřete s oběma cukry a poté postupně zašlehejte vejce, až... více o Velikonoční beránek šlehačkový
Předehřejte si troubu na 180 °C. Chleba nakrájejte a na sucho restujte v pánvi kterou budete moci dát do trouby. Mezitím si rozmixujte vývar, vejce,... více o Nádivka z pánve
Předehřejte troubu na 180 °C. Odpojte žloutky od bílků. Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte hezky tuhý sníh a dejte stranou. Nyní jsou na řadě... více o Jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku
V míse smíchejte žloutky s mlíkem a vývarem, směs posolte a popepřete a přidejte rozdrcený česnek. Směs nalijte na vysušené kostky rohlíků a nechte... více o Velikonoční nádivka s pečeným kolenem
Připravte si žitný chlebový kvásek (ideálně několik dní předem). Uvařte brambory ve slupce. Sušené houby zalijte horkou vodou a nechte cca 30 minut... více o Kyselo z chlebového kvásku s hlívou ústřičnou
Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve vodní lázni rozpusťte nakrájené máslo a nalámanou čokoládu. Metličkou míchejte, aby se vše dobře spojilo. Odstavte. V... více o Velikonoční brownies
Do větší mísy nasypejte všechny suché ingredience. Vanilkový lusk rozřízněte, špičkou nože vyberte semínka, přidejte je do mísy a znovu důkladně... více o Velikonoční sušenky
Housky nakrájejte na kostičky, dejte do mísy a zalijte mlékem tak, aby pečivo nasáklo tekutinu, mléko přilévejte postupně, housky by neměly plavat.... více o Jemná bylinková nádivka s mandlemi
Uzené maso dejte do menšího hrnce, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené a vařte ho asi 30 minut. Mezitím nakrájejte housky na kostičky a dejte do mísy... více o Velikonoční hlavička
Pečivo nakrájejte na kostky. Část másla rozehřejte na pánvi, pečivo na něm postupně opečte dozlatova a nasypte do velké mísy. Na zbylém másle na pánvi... více o Velikonoční nádivka
Na jemně pokrájeném špeku (oleji) si osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme očištěnou, na nudličky pokrájenou hlívu a papriku,... více o Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
Spaříme kopřivy. Vše nakrájíme a hodíme do hrnce. Přidáme koření podle chuti. Vaříme do doby než jsou brambory a kroupy měkké. Zjemníme kouskem másla.... více o Velikonoční zelená polévka
Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme špenát, podusíme, osolíme a opepříme. Rohlíky nakrájíme na menší kostičky, přidáme vejce, smetanu,... více o Špenátová velikonoční nádivka bez masa
V míse vyšlehejte smetanu, vejce a oba cukry do pěny. Pak zapracujte mouku s práškem do pečiva. Formu na zajíčka vymažte rozpuštěným máslem a vysypte... více o Velikonoční zajíček ze šlehačkového těsta
Předehřejte troubu na 180°C. Vyskládejte si formu na muffiny papírovými košíčky a vršek formy vymažte máslem, aby se vám vršky košíčků nepřichytily.... více o Velikonoční muffiny z podmáslí
Maso pokrájíme na plátky a po stranách nařízneme, aby se nám nekroutilo při tepelné úpravě. Naklepávat nemusíme, stačí osolit a opepřit. Na trošce... více o Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Brambory nastrouháme do větší mísy nahrubo, přidáme nastrouhaný sýr, slaninu pokrájenou na kostičky, nastrouhaný česnek dle chuti, vejce, hladkou... více o Bramborová nádivka dle Zd. Trošky
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při dušení nekroutily, osolíme je, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí. Naklepávat je nemusíme, ale... více o Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Klobásky pokrájíme na kolečka a dáme na pánev osmažit. Pokud nejsou moc tučné, přidáme trošku oleje. K osmaženým klobásám přisypeme na plátky či... více o Klobásová směs s hlívou
Kuřecí maso z prsních nebo stehenních řízků pokrájíme na malé kousky a dáme do misky. Přidáme drobně pokrájenou lahůdkovou cibulku ( i se zelenou natí... více o Kuřecí placičky s hlívou
Starší rohlíky pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zvlhčíme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky. Necháme je nasáknout. Květák krátce... více o Slaný květákový koláč / nádivka z květáku
Vepřové plátky naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje nebo sádla a plátky masa osmažíme dozlatova z... více o Slaninové vepřové plátky s hlívou
Několik dnů předem připravte kvas. K vločkám a mouce rozdrobte chleba a směs zalijte vodou. Míchejte, dokud se dobře nespojí. Nechte 3 až 5 dnů... více o Polský velikonoční bílý boršč
Na růžičky rozebranou brokolici krátce předvaříme v osolené vodě nebo v páře, poté necháme okapat a pokrájíme na menší kusy. Na kousku másla osmažíme... více o Nádivka s brokolicí (z remosky)
Kuřecí nebo králičí očištěné maso pokrájíme na kousky, které osolíme, opepříme a na malém množství oleje osmažíme za občasného promíchání ze všech... více o Kuřecí / králičí ragú s hlívou
Námi vybrané maso pokrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme. Cibuli na drobně pokrájeném špeku osmažíme doslovata, přidáme připravené nudličky... více o Zázvorové nudličky s hlívou
Kotlety naklepe, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily při smažení. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme na kostičky... více o Kotlety v omáčce s hlívou
Pokrájené vařené batáty osmažíme na jedné pánvi dozlatova. Na malém množství oleje nebo másla osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které... více o Batáty s hlívou
Cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Hlívu pokrájíme na nudličky, nožičky na tenké plátky a přidáme jí k cibuli. Nejprve jí krátce zprudka... více o Rizoto s hlívou
Chléb nakrájejte na kostičky. Na rozehřátém oleji orestujte nakrájenou cibuli, nadrobno pokrájené uzené, žampiony, česnek, řapíkatý celer. Promíchejte... více o Bezlepková nádivka s uzeným
Všechna tři masa a rohlíky nakrájejte na malé kostičky. Přidejte rozehřáté máslo se smetanou a žloutky, promíchejte. Přidejte kopřivy, špenát,... více o Staročeská nádivka
Máslo nechte změknout při pokojové teplotě a pak jej utřete s cukrem, vejci, a skořicí. Vmíchejte mouku prosátou s kypřícím práškem a nakonec do těsta... více o Velikonoční muffiny
Dobře očištěnou kachnu nasolíme nejlépe den před plněním a pečením. Před pečením naplníme nádivkou a pokmínujeme dle chuti. Rohlíky den až dva staré... více o Kachna s nádivkou - nejen velikonoční
Kuskus nasypeme do misky, zalijeme dle návodu vroucím vývarem (vodou) a necháme zakrytý nabobtnat. Pokrájenou cibuli necháme maličko zezlátnout na... více o Kuskus s hlívou
Cuketu (mladou cuketu není nutné loupat) a uzené maso (150 - 200 gramů) nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Na jemném struhadle nastrouháme do... více o Cuketová nádivka (nákyp) s uzeným masem
Bulgur propláchneme jako rýži a dáme vařit dle návodu na obalu (já ho dávám do rýžovaru). Mezitím si nakrájíme hlívu ústřičnou, přidáme pórek,... více o Bulgurové rizoto s hlívou
Ještě než začnete vážit všechny složky, dejte vyhřát troubu na 160/170°C a mřížku dejte do dolní poloviny. Vymažte a vysypte formu. Oddělte žloutky od... více o Vláčný velikonoční beránek
Uvedené množství je do malé formy na chlebíček 13 x 22 cm. Jestliže chceme dělat nádivku do klasické formy na biskupský chlebíček, použijeme 5 - 6... více o (Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka