6.4K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Maso očistíme, vložíme do pekáčku a potřeme olejem. Mrkev očistíme, cibuli oloupeme, obojí povaříme ve
Telecí hřbet omyjeme, osušíme,odstraníme tuk a blanky
Telecí hřbet omyjeme, osušíme a větřeme do něj sůl Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s ovocnou omáčkou
Telecí hřbet omyjeme, osušíme, odstraníme tuk a blanky Omáčku připravíme z výpeku z masa, 1 lžíci másla, pepře
Na pánev s rozpáleným olejem hodíme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Poté vložíme
Telecí steaky opečeme zprudka na rozpáleném oleji, Servírujeme s houbovou omáčkou.
Telecí řízky naklepeme a několikrát na stranách nařízneme
Pak omáčku vyšleháme společně s olivovým olejem a podle Omáčku necháme zchladnout a podáváme ji s telecím masem
V kastrolu rozehřejeme máslo a telecí závitky na něm Omáčku přecedíme, ohřejeme, osolíme a opepříme.
Plátky masa lehce naklepeme a orestujeme v rozpáleném oleji po obou stranách. Potom je osolíme a dáme
Pak vmícháme ořechový krém. Přelijeme omáčkou a posypeme zbylými ořechy, parmazánem