Prémiový obsah
★★★
5.9K čtenářů
1 h 10 m
Kuchař Berda
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Telecí maso očistíme a prošpikujeme slaninou. Osolíme, opepříme, okořeníme a nasuneme na špíz.
Kuřecí filety postupně naklepejte do plátků tenkých 4 mm. Pak je pokrájejte, abyste získali 24 stejně
Telecí játra nakrájíme na menší kostky a stejně nakrájíme
Všechno zeleninu důkladně omyjeme. Poté nakrájíme na stejně velké kousky. Napichujeme na špejle osolíme
Maso vložíme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř, skořici
Nachystané špízy potřeme olejem, osolíme, opepříme můžeme směs koření smíchat s olejem a touto směsí špíz
Křepelčí vejce uvaříme natvrdo asi 4 - 5 minut a oloupeme je. Střídavě s olivami, sterilovanou zeleninou
formujeme do válečků, které napichujeme na špejle nebo špízy Na pánvi rozpálíme olej nebo tuk a připravené špízy