7.1K čtenářů Přidat komentář

Vídeňské telecí kotletky

1 h 10 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Vídeňské telecí kotletky

  1. Kotlety po okrajích několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, po jedné straně obalíme v mouce a pomoučenou stranou je vložíme do rozpáleného sádla, kde prudce opečeme postupně z každé strany asi 5 - 6 minut.
  2. Opečené kotlety dáme do hrnce a udržujeme teplé.
  3. Z výpeku po kotletách sebereme tuk, přilijeme asi 100 ml vývaru, kečup, povaříme, přecedíme a zjemníme trochou másla.
  4. Zbytek másla rozpustíme v pánvi, rozehřejeme a nalijeme na pánev rozšlehané vejce.
  5. Krátce necháme po dně pánve vejce srazit, položíme na ně kotletu a zabalíme ji do vaječné omelety.
  6. Tento postup opakujeme se všemi kotletami.
  7. Hrášek podusíme, aby změkl, hotové kotlety dáme na talíř, doplníme vařenými bramborami, přelijeme omáčkou z výpeku a ozdobíme podušeným hráškem.
  • 4 ks telecí maso (kotlety)
  • sůl
  • 30 g mouka (hladká)
  • 60 g sádlo
  • 70 g máslo
  • vývar (masový)
  • 4 ks vejce
  • 120 ml kečup
  • 100 g hrášek (sterilovaný)

Vylepšený koláč s drobenkou

Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.

Vídeňské telecí řízky
4.9K
Kuchař Berda

Vídeňské telecí řízky

Plátky masa očistíme od přebytečného tuku. Řízky naklepeme, osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Řízky

Vídeňské telecí řízky
17.3K
Kuchař Berda

Vídeňské telecí řízky

Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a okraje masa nařízneme. Tyto řízky obalíme v trojobalu a

Vídeňský telecí řízek
21.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Vídeňský telecí řízek

Maso omyjeme, osušíme, po okrajích lehce nařízneme, naklepeme, z obou stran osolíme a obalíme klasicky

Telecí kotletky s piniovými oříšky
1.1K
janapozarova

Telecí kotletky s piniovými oříšky

Maso si osolíme a opepříme, žampiony nakrájíme na plátky, kotlety osmažíme na pánvi s olivovým olejem

Telecí kotletky podle tatínka
2.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Telecí kotletky podle tatínka

Naklepeme 8 telecích kotlet. osolíme.

Vídeňský řízek z telecího masa
1.7K
Redakce Recepty.eu
★★★

Vídeňský řízek z telecího masa

Telecí maso odblaníme a nakrájíme na plátky. Naklepané telecí plátky nařežeme na okrajích a osolíme

Klasický vídeňský řízek z telecí kýty
2.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Klasický vídeňský řízek z telecí kýty

Maso si omyjeme, na krajích nařízneme, zakryjeme sáčkem a naklepeme. Poté osolíme, obalíme v mouce, vejcích

Vídeňský řízek s vídeňským salátem
993
nikolka
★★★

Vídeňský řízek s vídeňským salátem

Servírujeme z vídeňským salátem a plátkem citronu.

Grilovaná kotletka
168
tetalenka
★★★

Grilovaná kotletka

Maso ostrým nožem na okrajích a u kosti nařízneme, aby se dobře propeklo. Každou kotletu potřeme olejem

Kotletky v hnízdě
1.4K
1
Redakce Recepty.eu
★★★

Kotletky v hnízdě

Kotlety naklepeme,osolíme a opepříme. Brambory oloupeme, nakrájíme , rozložíme do máslem vymazaného pekáčku

Jehněčí kotletky
2.9K
janapozarova

Jehněčí kotletky

Kotlety nařízneme, z oleje, šťávy, kůry a medu uděláme marinádu, kterou maso potřeme a spolu s tymiánem

Kotletky na medu
62
redakceTerka

Kotletky na medu

Maso omyjeme, osušíme a nasolíme z obou stran. V misce si smícháme olej s medem a hořčicí. Směsí otřeme