Prémiový obsah
★★★
5.2K čtenářů
20 m
Redakce Recepty.eu
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Z tohoto čaje můžeme udělat třeba nálev: (výluh získaný horkou vodou, čaj přelijeme vroucí vodou a zakrytý
V hrnci si uvaříme čaj. Poté zalijeme čajem a dochutíme špetkou badyánu a cukru
Do vody nasypeme lipový i bezový květ, přivedeme k varu, odstavíme z ohně a pod pokličkou necháme 15
smícháme s džusem, citrónovou šťávou a vychladlým čajem kuličky hroznového vína a do poloviny nalijeme ochucený čaj
vlijeme je do předehřáté konvice, kam jsme vložili čaj Přiklopíme a necháme chvíli stát, až se čaj vyluhuje
Do připravené nahřáté konvice nasypeme černý čaj, který naplníme do poloviny kořeněným nálevem a dolijeme horkým čajem
Zvlášť si uvaříme 500 ml černého čaje, do kterého přidáme Do vánočního čaje si můžeme dopřát trochu rumu.