Pokud naložíme čerstvé žampióny na 2 dny do okurkového nálevu, získají vynikající pikantní a plnou chuť.
becherovku, pomerančový likér, med a překapávanou kávu Smetanu si vyšleháme do tuha a sklenice s kávou ozdobíme
Smetanu nalijeme do menšího hrnce, přidáme vyškrábnutá semínka vanilky i lusk, cukr a pomalu za občasného
Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem
Kávu smícháme s karamelem, v kastrolku ji krátce povaříme ušleháme, po částech do ní přidáme větší čast směsi kávy
Do vařící vody zavaříme kávu a odstavíme ji z plamene smetanu, promícháme, zalijeme vlažnou přecezenou kávou
Jemně mletou kávu smícháme s cukrem, vložíme do džezvy Kávu pak necháme ještě 2x vzkypět.