Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
becherovku, pomerančový likér, med a překapávanou kávu Smetanu si vyšleháme do tuha a sklenice s kávou ozdobíme
Cukr a čerstvou mletou kávu nasypeme do džezvy, zalijeme Do šálku nalijeme gin, pak přilijeme kávu a ozdobíme
šálkem vody, přivedeme k varu, přidáme instantní kávu chuti osladíme cukrem, nalijeme do sklenic a každou kávu
Smetanu nalijeme do menšího hrnce, přidáme vyškrábnutá semínka vanilky i lusk, cukr a pomalu za občasného
Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem
Kávu smícháme s karamelem, v kastrolku ji krátce povaříme ušleháme, po částech do ní přidáme větší čast směsi kávy