Prémiový obsah
★★★
5.6K čtenářů
1 h 15 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, bez soli. s hráškem.
Hrášek si zalijeme vodou, necháme povařit minutu a vymažeme máslem, rozložíme brambory, posypeme kořením, hráškem
Hrášek nejprve povaříme v trošce osolené vody (můžeme , scedíme a trochu vody z těstovin zachytíme.
také potřeme protlakem, na něj naklademe okapaný hrášek
Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme a odložíme V pekáčku smícháme těstoviny, nakrájenou uzeninu a
Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme spolu s těstovinami
Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu a před koncem
Těstoviny uvaříme a necháme je okapat. Do zapékací mísy pak klademe střídavě vrstvy těstovin
Polovinu uvařených těstovin dáme na plech vyložený Na těstoviny dáme květák, který jsme krátce povařili