Prémiový obsah
★★★
15.7K čtenářů
20 m
Kuchař Berda
Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
Nejdříve si uvaříme kávu a přidáme rum. Smetanu si vyšleháme dotuha a máslo smícháme s cukrem. Poté obě
Hladkou mouku, prášek do perníku, skořici, badyán a moučkový cukr prosejeme na vál. Ve směsi uděláme
Rohlík pokrájíme na kostky, namočíme do mléka, přidáme k masu, osolíme, opepříme, přidáme zbytek mléka
Smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo a těsto rozválíme a vykrájíme kytičky. Dáme na plech s pečícím
Smícháme si droždí, mléko a cukr a necháme vzejít kvásek. Uděláme těsto a necháme asi hodinu nakynout
Tofu nakrájíme na plátky, pokapeme 3 lžícemi sójové omáčky a počkáme, až se do tofu vsákne. Připravíme
Smícháme mouku s droždím, solí, cukrem, kůrou, přilijeme mléko, žloutek, máslo, rum a vypracujeme těsto
Všechny suroviny pořádně zpracujeme a necháme těsto uležet v lednici nejméně 12 hodin. Poté těsto rozvalíme
Čočku uvaříme podle návodu na obalu. Omytá jablka nakrájíme na tenké plátky, pórek na půlkolečka. Čočku
Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinou, zabalené ve folii, v lednici. Na pomoučněné