17.9K čtenářů
30 m
Kuchař Berda
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Uzené maso (vařené, pečené..) nakrájíme na jemno a Nivu rozdrobíme najemno a rovněž přidáme do těsta.
Halušky připravíme dle návodu na obale. Do hotových halušek vmícháme osmahnutou cibuli s uzeným
Přes síto (na halušky) protlačujeme těsto do hrnce maso.
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a topinky poklademe masovou směsí a posypeme nastrouhanou nivou
Maso dobře zvážíme a odvážíme i sůl, kterou do masa Maso necháme maso odležet týden, ale můžeme i déle.
Uzené nakrájíme na kostičky, přidáme k cibuli a opečeme , osolíme a opepříme a zamícháme do halušek.
Uzené maso nakrájíme na malé kousky a přidáme k cibulce nebo mísy a promícháme se směsí opečené cibulky a masa
Asi 100 g uzeného masa nakrájíme na kostičky, zbytek Podáváme s plátky uzeného masa a vařenými bramborami
Vařené uzené maso nakrájíme na malé kousky. Pak nakrájené maso a špekáčky přidáme těstovinám, přidáme
toastového chleba položíme po jednom tenkém plátku uzeného masa, potřeme ho hořčicí, položíme plátek sýra, osolíme