Prémiový obsah ★★★★ 20.6K čtenářů Přidat komentář

Uzené maso v bramboráku

45 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Uzené maso v bramboráku

  1. Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme na plátky. Brambory oškrábeme, na jemném struhadle nastrouháme.
  2. Slijeme tekutinu, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, trochu kmínu, vejce a osolíme.
  3. Promícháme a zahustíme podle potřeby moukou. Na rozehřátý tuk na pánev nalijeme těsto, lehce rozetřeme a na něj položíme plátek uzeného.
  4. Na plátek nalijeme další vrstvu těsta, rozetřeme po celé ploše masa. Smažíme z obou stran dozlatova.
  • 0,5 kg uzené maso
  • 0,5 kg brambory
  • mouka (hladká)
  • vejce
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • kmín (celý)
  • olej

Sýr nevytéká

Sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x nebo 3x v trojobalu, dáme na hodinu do mrazáku a pak zprudka smažíme.

Uzené maso v bramboráku II.
10.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Uzené maso v bramboráku II.

střed­ně husté těsto, postupně v něm namáčíme plátky uzeného masa.

Bramborák s uzeným masem a pivem
15.8K
Kuchař Berda

Bramborák s uzeným masem a pivem

umícháme těsto, do kterého přidáme nadrobno nasekané uzené maso.

Bramboráky se zelím a uzeným
1.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bramboráky se zelím a uzeným

Přidáme nakrájené uzené a dobře vymačkané kysané zelí

Plněný bramborák s uzeným masem
328
redakceTerka

Levný plněný bramborák s uzeným masem

Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme s uzeným masem Přidáme uzené maso na cibulce a přendáme do zapékací

Maso v bramboráku
1.5K
kuchtikverca
★★★

Maso v bramboráku

Vše promícháme a ve směsi obalíme maso. Maso v bramboráku přendáme na papírový ubrousek, abychom

Maso v bramboráku s coleslawem
125
tetalenka

Maso v bramboráku s coleslawem

Vše promícháme a ve směsi obalíme maso. Maso v bramboráku přendáme na papírový ubrousek, abychom

Bramboráky
110.1K
11
Redakce Recepty.eu
★★★★

Bramboráky

Brambory oloupeme a nastrouháme, česnek prolisujeme a ve vhodné míse smícháme s vajíčkem. Přidáme majoránku

Uzení masa
836
tetalenka

Uzení masa

Maso dobře zvážíme a odvážíme i sůl, kterou do masa Maso necháme maso odležet týden, ale můžeme i déle.

Houbařské bramboráky
8K
Kuchař Berda
★★★

Houbařské bramboráky

Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky a na rozehřátém tuku je se solí a kmínem podusíme doměkka. Brambory

Ten nejkřupavější bramborák
14K
Kuchař Berda
★★★★

Ten nejkřupavější bramborák

Bramborák v této podobě se obejde i bez mouky. Takto připravené bramboráčky se hodí jako příloha k masu

Lančmít v bramboráku
5.6K
Redakce Recepty.eu

Lančmít v bramboráku

Lančmít z obou stran otevřeme, vytlačíme a nakrájíme na kolečka. Kolečka lančmítu rozkrájíme na půlky

Zeleninový bramborák
5.5K
Kuchař Berda
★★★

Zeleninový bramborák

Zeleninu nastrouháme najemno, brambory nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme se solí rozetřený česnek