Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
několika místech propíchneme, aby nepraskaly během uzení Udírnu rozehřejeme, klobásy vložíme na rošt, každou
Kyselé zelí nakrájíme, zalijeme vodou, přidáme omytou uzenou kostky, rozškvaříme, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu
Pak obrátíme, posypeme lístky tymiánu a opečeme ho Ozdobíme tymiánem a zbylou omáčku podáme zvlášť.
Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na másle spolu s kořením. Mezi tím naporcujeme kuře, omyjeme a
Očištěnou kachnu osolíme a okmínujeme. Naplníme nakrájeným pomerančem a jablky s petrželkou a bobkovým
Podáváme posypané petrželkou a ozdobené snítkou tymiánu
Opepříme a poklademe tymiánem, podlijeme vodou a pečeme