Bylinky, které přidáváme do jídla, nadrobno krájíme nebo nasekáme teprve krátce před dokončením, aby neztratily své aroma.
Do omáčky je přidáváme, až ji rozmícháme, zahustíme a povaříme.
Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme
Pánvičku rozehřejte na středním plameni. Vejce vyklepněte do misky a prošlehejte vidličkou ale jen tak
Omeletu necháme chvilku bublat a tuhnout. Hotovou francouzskou omeletu sesuneme na talíř a zarolujeme
Mléko svaříme v hrnci s ořechy, ovocem, cukrem a máslem. Vaříme 5 minut za neustálého míchání. Pak přidáme
Šlehačem připravíme jemné nelepivé těsto ze všech surovin. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme
Mouku prosejeme s práškem do pečiva, solí a smícháme s olejem, cukrem, vanilkovým extraktem, citronovou
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme lilek
V míse smícháme mouku s droždím. Přidáme cukr, vodu, sůl a vše vypracujeme v hladké těsto. Necháme ho
Mléko svaříme se smetanou, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké
Slaninu a cibuli nakrájíme na drobno. Poté osmahneme a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme vínem a necháme