Prémiový obsah ★★★ 42K čtenářů Přidat komentář

Francouzská omeleta

20 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Francouzská omeleta

  1. Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a mírně osladíme.
  2. Nalijeme na pánev na rozpálené máslo a mícháme až se omeleta opeče.
  3. Pak povrch potřeme marmeládou rozmíchanou s vínem a dáme na mísu či talíř, kde lehce pocukrujeme.
  4. Dle chuti přidáme ovoce a šlehačku.
  • vejce
  • mléko
  • máslo
  • marmeláda
  • 2 lžíce víno
  • sůl
  • cukr

Loupání rajčat

Když potřebujeme loupat rajčata, před ponořením do vařící vody nakrojíme ve slupce křížek asi 1 cm velký, ve vodě se pak naříznutá slupka nadzvedne a je jednoduché začít loupat.

Francouzská omeleta II.
12.2K
Kuchař Berda

Francouzská omeleta II.

Z osolených vajec, smetany a strouhanky vyšleháme řídké těsto. Do pánve vložíme na rozpálený olej plátky

Francouzská omeleta
97
Apetit Online
★★

Francouzská omeleta

Pánvičku rozehřejte na středním plameni. Vejce vyklepněte do misky a prošlehejte vidličkou ale jen tak

Francouzská omeleta
107
Vareni.cz
★★★

Francouzská omeleta

Omeletu necháme chvilku bublat a tuhnout. Hotovou francouzskou omeletu sesuneme na talíř a zarolujeme

Francouzská káva
8.2K
Redakce Recepty.eu

Francouzská káva

Žloutek utřeme s moučkovým cukrem, zalijeme filtrovanou kávou, důkladně rozmícháme a podáváme. Káva je

Francouzské zelí
8.9K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzské zelí

Na rozehřáté slanině osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájené zelí, oloupané,

Francouzská česnečka
9.6K
Redakce Recepty.eu

Francouzská česnečka

Česnek nadrobno nasekáme, osmahneme na sádle, zalijeme vodou a několik minut povaříme. Z bílků se špetičkou

Francouzské omeletky
11.7K
Kuchař Berda

Francouzské omeletky

Rozšlehaná vejce osolíme, vmícháme smetanu, strouhanku a přisypeme nastrouhaný sýr. Na rozehřátém oleji

Francouzský biftek
18.7K
Kuchař Berda

Francouzský biftek

Bifteky jemně naklepeme a opečeme je z obou stran na rozpáleném tuku doměkka. Potom je osolíme, opepříme

Francouzský losos
8.7K
Kuchař Berda
★★★

Francouzský losos

Lososa uvaříme v marinádě z nakrájené kořenové zeleniny, nového koření, bobkového listu a soli. Z prolisovaného

Francouzský salát
28.6K
Kuchař Berda
★★★

Francouzský salát

Zeleninu uvaříme a společně s okurky a oloupanými jablky pokrájíme na kostky. Přidáme hrášek, nakrájenou

Francouzský chřest
8.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzský chřest

Chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a opláchneme. V přiměřeně velikém hrnci přivedeme vodu k varu

Francouzská cibulačka
29.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Francouzská cibulačka

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, v hrnci rozehřejeme lžíci másla a pomalu orestujeme cibuli až