Prémiový obsah
★★★
42K čtenářů
20 m
Kuchař Berda
Když potřebujeme loupat rajčata, před ponořením do vařící vody nakrojíme ve slupce křížek asi 1 cm velký, ve vodě se pak naříznutá slupka nadzvedne a je jednoduché začít loupat.
Z osolených vajec, smetany a strouhanky vyšleháme řídké těsto. Do pánve vložíme na rozpálený olej plátky
Pánvičku rozehřejte na středním plameni. Vejce vyklepněte do misky a prošlehejte vidličkou ale jen tak
Omeletu necháme chvilku bublat a tuhnout. Hotovou francouzskou omeletu sesuneme na talíř a zarolujeme
Žloutek utřeme s moučkovým cukrem, zalijeme filtrovanou kávou, důkladně rozmícháme a podáváme. Káva je
Na rozehřáté slanině osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájené zelí, oloupané,
Česnek nadrobno nasekáme, osmahneme na sádle, zalijeme vodou a několik minut povaříme. Z bílků se špetičkou
Rozšlehaná vejce osolíme, vmícháme smetanu, strouhanku a přisypeme nastrouhaný sýr. Na rozehřátém oleji
Bifteky jemně naklepeme a opečeme je z obou stran na rozpáleném tuku doměkka. Potom je osolíme, opepříme
Lososa uvaříme v marinádě z nakrájené kořenové zeleniny, nového koření, bobkového listu a soli. Z prolisovaného
Zeleninu uvaříme a společně s okurky a oloupanými jablky pokrájíme na kostky. Přidáme hrášek, nakrájenou
Chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a opláchneme. V přiměřeně velikém hrnci přivedeme vodu k varu
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, v hrnci rozehřejeme lžíci másla a pomalu orestujeme cibuli až